Hopp til innhold
Saif al-Adel

USA: Dette er al-Qaidas nye leder

Han var trolig med å trene opp pilotene som styrtet inn i tvillingtårnene i 2001. Han har vært med på flere andre terrorangrep. Det spesielle er at Saif al-Adel bor i Iran, ifølge FN.

Marokkos landslag feirer sigeren i åttandedelsfinalen mot Spania. Ein av spelarane har med seg det palestinske flagget i feiringa.

Marokkos suksesslag skaper debatt med flagg og TikTok-video

Over heile Afrika finst det nyfrelste Marokko-fans. Men langt frå alle jublar. For fotball er politikk, og Marokko er ein okkupasjonsmakt.

Kombobilde av Israels statsminister Benjamin Netanyahu, USAs president Donald Trump og Marokkos konge, Mohammed VI

Marokko normaliserer forholdet til Israel

Marokko og Israel har gått med på å normalisere forholdet dem imellom, kunngjør Donald Trump. Til gjengjeld anerkjenner USA Marokkos krav på hele Vest-Sahara.

Sara

Nordmenn deportert fra Marokko

Torsdag ble to nordmenn som ville hjelpe ei folkegruppe i Vest-Sahara nektet innreise og sendt ut av Marokko. Totalt har rundt 60 nordmenn forgjeves forsøkt å komme seg inn i Vest-Sahara.

Ungdomspolitikere

Stoppes på grensen til Vest-Sahara – ønsker å sette søkelyset på menneskerettigheter

En gruppe ungdomspolitikere fra Sørlandet er akkurat nå på vei til grensen til Vest-Sahara for å sette søkelyset på krav om folkeavstemning om landets uavhengighet.

Taurostánda

Rihkkot olmmošvuoigatvuođaid beaivválaččat

Olbmot, geat dáistalit vuoigatvuođaideaset ovddas, goddojit ja olmmošvuoigatvuođat rihkkojuvvojit beaivválaččat. Nu lea dilli Oarje-Saharas odne, ja Norgga fitnodat gal ii beroš Norgga stáhta ávžžuhusain ahte geassádit eret doppe.

AIH aktivister

– Bevæpna, hissige menn tok passene våre og ba oss vente i et trangt avhørsrom

55 norske fredsaktivister har forsøkt å nå El Aaiún i okkuperte Vest-Sahara mellom lørdag og tirsdag morgen.

Muren i Vest-Sahara

Norske aktivister utvist fra Vest-Sahara

AUF-nestleder Emilie Bersaas og 54 andre fredsaktivister er utvist fra Vest-Sahara.

Hundrevis av flyktningar frå Vest-Sahara demonstrerer mot San Leon, eit selskap som driv med oljeboring i Vest-Sahara. Oljefondet er investor i San Leon.

Hundrevis av flyktningar går hardt ut mot oljefondselskap

«San Leon, reis heim». Hundrevis av flyktningar står i Sahara-ørkenen og formar ei tydeleg melding til oljeselskapet San Leon. Ein av San Leons eigarar er det norske oljefondet.