Hopp til innhold

Nasjonale trender ga historisk valg

- Det er ikke tvil om at SV med sin profil under Kristin Halvorsens lederskap denne gang har fanget opp en del sosialdemokratiske kjernevelgere som "ikke kjenner Ap igjen" etter det moderniseringsprogram det har gjennomgått, skriver vår valganalytiker Jon Helge Lesjø ved HIL.

SV valgvinneren i Oppland - AP tape

SV og Høyre er valgvinnerne i Oppland - AP og KrF de store taperne.

SV inne for første gang

Kjetil Bjørklund fra Dokka er historisk; han er første SV-representant fra Oppland som har sikra seg en plass på stortinget.

Engersøster nr. 2 til stortinget

Inger Enger kan puste lettet ut etter en valgkamp der SP-mandatet holdt på å ryke, og gjøre seg klar til å etterfølge søstra Anne Enger, som gav henne drahjelp i valgkampen.

Høyre tilbake på Stortinget

Olemic Thommesen kan se frem til fire år på Stortinget etter at partiet har fått 12.7% av stemmene i Oppland, noe som er en fremgang på 4 prosentpoeng.

Frp fortsatt inne

Thore A Nistad kan ikke puste helt ut før de siste poststemmene er registrert tirsdag, men all sannsynlighet tilsier at han og Frp beholder det ene mandatet i Oppland.

Rudihagen reddet plassen sin

Torstein Rudihagen svevde i uvisshet tidlig på valgkvelden, men han og Arbeiderpartiet greide til slutt å kapre et tredje mandat fra Oppland - ett mindre enn sist.

Rekordlav valgdeltakelse

Ikke siden før krigen har så få funnet veien til valgurnene i Oppland som i år.

Følg valgopptellingen i Oppland her

Her finner du en lenke som viser opptellingen i Oppland, minutt for minutt.