Hopp til innhold
Hjortejakt stokke

Fekk ulven på skothald

Berre to dagar etter at Fylkesmannen avslo klagen på utvida fellingsløyve, fekk jegerar rovdyret på skothald i Fjaler.

Dyrebilde frå viltkamera

Folk ser ti ulike dyr i mystisk bilde: – Unikt

Eit bilde frå eit viltkamera med dårleg kvalitet opnar for mange tolkingar. Det er spesielt å finne slike bilde i naturen, meiner psykologiprofessor.

Bjørn (K)

Finner du møkka etter denne? Lever den til staten!

Ja, du leste rett. Finner du bjørnebæsj vil Statens naturoppsyn gjerne at du leverer den inn til dem. – Vi håper at publikum i påsken vil bidra, sier Rovdata-leder.

Døde lam

Sau og Geit frikjend for skotpremie

Møre og Romsdal Sau og Geit hadde lov å lyse ut skotpremie til rovdyrjegerar, slår Søre Sunnmøre tingrett fast i ein dom. Skotpremien skuldast fleire sauedrap i 2013.

Sau

Tiltalt for å ha lyst ut dusør for lovleg rovviltjakt

Aktor krev bot medan forsvararen krev frifinning. Møre og Romsdal Sau og Geit sat på tiltalebenken i Søre Sunnmøre tingrett måndag etter ein tre år gammal strid.

Ulv skutt Sykkylven

Jaktlaget er klart viss ulven kjem

Det har vore observert ulv i områda nord for Eidsfjorden og Hornindalsvatnet fleire gonger dei siste månadane, men ulvejakta har ikkje ført fram. Eit jaktlag er klart i Stranda dersom ulven skulle dukke opp.

Ulv skutt Sykkylven

Ulv ved fylkesgrensa vekkjer uro

Fylkesmannen har eit skarpt blikk over fylkesgrensa til Sogn og Fjordane, der det for eit par veker sidan blei observert ulv i Hornindal.

Arnodd Håpnes

Meiner ulven ikkje burde ha blitt skoten

Fleire natur- og rovdyrorganisasjonar meiner det var ein tabbe å drepe ulven som vandra til Sykkylven for ein månad sidan.

Ulv skutt Sykkylven

Drepte ulv med viktige gener

Hannulven som ble skutt i Sykkylven i Møre og Romsdal tidligere denne måneden, var genetisk viktig for Tiveden-reviret sør i Sverige.