Hopp til innhold
Olkiluoto 3

Kjernekraft for første gong meir populært enn vasskraft

Ny undersøking viser at kjernekraft har blitt den mest populære energikjelda. – Vi har tapt kampen om befolkninga, svarer fornybar-bransjen.

Kjernekraft på havet

Ny klimaplan peikar på kjernekraft

Fornybarplanen til Vestland inneheld for første gong ein eigen bolk om kjernekraft. Det vekkjer både glede og uro.

Skoler og barnehager forbereder foreldre på "en eventuell atomhendelse"

Norske barnehagar førebur foreldre på «ei eventuell atomhending»

Norske skular og barnehagar ber foreldre ta stilling til kva dei vil gjere ved «ei eventuell atomhending». Filosofar meiner brevet gjer folk meir utrygge enn trygge.

Olkiluoto 3

Europa vil heller ha atomkraftverk enn russisk gass

Ukraina-invasjonen kastar om på europeisk energipolitikk. – Trist at det måtte ein krig til for å synleggjere at kjernekraft er løysinga, seier Frp-representant.

Borekjerne frå Fensfeltet

– Kan vere ei skattekiste

NOME (NRK): Ferske prøver syner at det finst sjeldne jordmetall over ein kilometer ned i bakken på Fensfeltet. Det kan verte revolusjonerande for Europa.

Regiongeolog Sven Dahlgren, penger til Fensfeltet

– Kan være starten på et nytt industrieventyr

Når regjeringen legger frem sitt reviderte statsbudsjett på torsdag inneholder det en bevilgning på åtte millioner til kartlegging av mineralforekomster i Fensfeltet, noe som kan bli starten på et nytt industrieventyr med utspring i Telemark.

Inspektører fra IAEA ved Fukushima-kraftverket i mai 2011

Japan vil begrense levetiden til atomkraftverk

Japan vil begrense atomreaktorers levetid til makismalt 60 år. I dag er det tillatt med 30 års drift av atomreaktorer i landet.

Kabler med norsk vannkraft, blant annet

Produserer vannkraft, kjøper atomkraft

Her i landet har både politikere og miljøbevegelse sagt et klart nei til å bygge kjernekraftverk. Men etter at Norge ble en del av det nordiske og europeiske kraftmarkedet importerer vi i perioder både kjernekraft og kullkraft.

Kjernekraftverket Three Mile Island

Frykter atomkraftkatastrofe i USA

Atomkraftulykka i Fukushima vil bare være barnemat sammenliknet med hva som kan bli konsekvensene dersom kraftverkene i USA rammes av naturkatastrofe eller terror, hevder ny studie.