Taco: Barbacoa med salsa verde Dette er krydret mørt kjøtt og utrolig god taco. Den originale barbacoaen lages i en jordovn over natten. Her er den i en overkommelig versjon, og like god.
Gjør litt ekstra ut av fredagstacoen Er du hekta på tex-mex og vil forsøke med noe nytt i «lefsa»? Vi lar oss inspirere av Mexico, bytter ut ferdigtacoen og byr på et knippe oppskrifter som vi tenker på som meksikanske. Av Kristin Eriksen
Taco med kikerter og grønsaker Nordmenn går tur heile året, men du kan òg laga maten ute. For kokk Julie Kristin Folke-Olsen er matlaginga ein viktig del av turen.
Ekte tortillas med maismel Det er lettvint å ha ferdigkjøpte tortillas i skapet. Men de har ikke mye til felles med ekte tortillas. Anders Samuelsson lager tortillas på masa harina, et maismel som er det tradisjonelle tortillamelet.
Taco med ekte maistortillas og fritert fisk Maistortillas serveres med meksikansk salsa, avokadokrem og fritert fisk. En fylt tortilla kalles forresten for taco. Nå vet du det også. Av Siri Bjelland Berven
Fritert fisk til taco Bytt ut kjøttdeigen med fritert fisk i fredagstacoen. Kokk Anders Samuelsson bruker sik og gjørs. Bruk samme metode på fisken du liker best.
Pico de gallo og avokadokrem Pico de gallo er en supergod salsa som du lager i en fart. Den består av noen få ingredienser.
Lørdagsrådets loaded veggie nachos Nachos med et lag av bønner, paprika, jalapeños og ost som blir bakt i ovnen og overstrødd med vårløk, reddiker og feta før servering. Det blir friskt, knasende og med litt søtt til slutt.
Tunfisktaco med limeaioli Prøv tunfisk i tacoen, en variant av fisketaco som får tennene til å løpe i vann.