Hopp til innhold
Thomas Bækø og Christer Lindqvist

Svenske Grangex kjøper gruva i Kirkenes: – Flere hundre arbeidsplasser

Nå gjenstår det å fjerne 300 millioner tonn med gråberg. Ordføreren i Sør-Varanger er optimistisk til oppstart av gruva.

Thea Fremstad

Alt skal være klart for gruvesalg – men miljøklage er ubesvart

Om få dager skal det avgjøres om kriseramma kommune får 450 arbeidsplasser gjennom ny gruvedrift. Klima- og miljødepartementet har ennå ikke svart på miljøklage.

Møte på samfunnshuset

Må bruke over seks milliarder før jerngruve i Sør-Varanger tjener penger

Jerngruva er en uslepen diamant, mener svensk selskap som er i ferd med å kjøpe Sydvaranger gruve. Men det vil koste over seks milliarder kroner før jernmalmen kan selges.

Sydvaranger gruve

Amerikansk gruvekjempe inn i Sydvaranger – kan gi 400 arbeidsplasser i Kirkenes

Amerikansk investeringsfond kjøper seg inn i gruveselskapet Sydvaranger i Kirkenes. Selskapet ser for seg ny drift fra neste år.

Møte på samfunnshuset

LO-leder mener oppsagte gruvearbeidere bør utdanne seg

To år etter hjørnesteinsbedriften Sydvaranger Gruve i Kirkenes gikk konkurs går fremdeles 70 oppsagte gruvearbeidere på dagpenger i byen.

Møte på samfunnshuset

Tilbyr arbeidsledige gruvearbeidere helseutdanning – møtes med skepsis

Sør-Varanger kommune i Finnmark forsøker å omstille gruvearbeiderne som mistet jobben i 2015. Ikke alle er like begeistret for tilbudet om ny utdanning.

Sydvaranger

Togkrasj kan føre til stans for Sydvaranger Gruve

Ulykka med malmtoget i Kirkenes kan føre til full stans ved gruva til Sydvaranger AS. En ansatt ble sendt til sykehus da en kran traff førerhytta på et lokomotiv fredag.

Arnfinn Mentyjærvi

Ett år etter milliardkonkursen er Sydvaranger Gruve i gang igjen

Mens gruvedriften i Sverige og Finland vokser, har antall ansatte i norske gruver sunket de siste årene. Men i Sydvaranger Gruve ser de lyst på fremtiden.

Sydvaranger gruve

– Må frigjøre seg fra gruva som hjørnesteinsbedrift

450 arbeidere mistet jobben da Sydvaranger Gruve ble lagt ned i fjor. Kimek-leder Greger Mannsverk advarer Sør-Varanger mot å gjøre seg for avhengig av gruvedriften.