Den palestinske kvinnen som nektet å spise i mer enn en måned, går nå med på å spise igjen. Hun blir liggende på sykehuset i Arendal, der hun har fått tilbud om psykiatrisk behandling.

– Hun må ha håp for å leve videre

Den palestinske asylsøkeren Hind Hamad, som i over tre uker ikke inntok næring, får bli liggende på sykehuset i Arendal. Hun får nå tilbud om psykiatrisk behandling.

Sørlandet sykehus har besluttet å gi væske og næring til den sultestreikende asylsøkeren i Arendal. Sykehuset har funnet at det nå er grunn til å gripe inn og overprøve hennes 24 dager lange sultestreik.

Sultestreik avbrytes av sykehuset

Sørlandet sykehus har besluttet å tvinge væske og næring i den sultestreikende asylsøkeren i Arendal. Sykehuset har grepet inn og overprøvd hennes uttalte vilje om å sultestreike, som hun har gjort i over tre uker på grunn av utsendelse.

Utlendingsnemnda har bestemt seg for å se på asylsøknaden til den palestinske kvinnen som sultestreiker på sykehuset i Arendal. I dag kom NOAS til Arendal for å bistå familien.

NOAS anker saken

NOAS vil sende en omgjøringsanmodning til Utlendingsnemnda, slik at saken til den palestinske familien blir behandlet på nytt.