Hopp til innhold
SSB-høring i stortinget.

– Finner ikke spor av at det Siv Jensen sier stemmer

Finansminister Siv Jensen (Frp) er veldig opptatt av å gi seg selv rett til tross for at hun har gjort en rekke feil i SSB-saken. Det mener Torgeir Knag Fylkesnes (SV).

SSB-høring i stortinget.

Jensen må svare om hemmelige SSB-notater

Finansminister Siv Jensen (Frp) møtes med anklager om manipulasjon og villedning foran torsdagens høring om SSB-saken i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Christine Meyer

Meyer: – Finansministeren tvang meg i realiteten til å gå av

Tidligere SSB-direktør Christine Meyer hevdet under høringa at finansminister Siv Jensen i «realiteten tvang henne til å gå av, uten hensyn til lover og regler». Hun hevder hun ikke ble bedt om å stanse omorganiseringsprosessen før i et møte med Jensen 30. oktober.

Leder i Stortingets kontrollkomité Dag Terje Andersen (Ap) sier det ser spesielt ut at Finansdepartementet endret et referat fra et møte mellom SSB og departementet og varsler spørsmål om det i Kontrollkomiteens høring om SSB-saken.

Finansdepartementet endret SSB-referat: – Det ser spesielt ut

Etter at Stortingets kontrollkomité fattet interesse for den betente SSB-striden, endret Finansdepartementet deler av et referat fra et møte mellom departementet og SSB, ifølge VG. – Det ser spesielt ut, sier leder Kontrollkomiteen, Dag Terje Andersen, til NRK.