Hopp til innhold
Døde lam

Sau og Geit frikjend for skotpremie

Møre og Romsdal Sau og Geit hadde lov å lyse ut skotpremie til rovdyrjegerar, slår Søre Sunnmøre tingrett fast i ein dom. Skotpremien skuldast fleire sauedrap i 2013.

Sau

Tiltalt for å ha lyst ut dusør for lovleg rovviltjakt

Aktor krev bot medan forsvararen krev frifinning. Møre og Romsdal Sau og Geit sat på tiltalebenken i Søre Sunnmøre tingrett måndag etter ein tre år gammal strid.

Odd Bjarne Bjørdal

– Skuffande at ikkje politikarane flaggar kva dei meiner

Leiar i organisasjonen Sau og Geit i Møre og Romsdal, Odd Bjarne Bjørdal, er skuffa over at politikarane ikkje engasjerte seg etter at han utlovde dusør på felling av freda rovdyr.

Dag Bjørndahl

Tar avstand fra drapstrusler

– Aksjonen Rovviltets Røst tar avstand fra trusler og sjikane som leder i Sau og Geit, Odd Bjarne Bjørdal, har mottatt i etterkant av at han gikk ut og lovte skuddpremie, sier leder Dag Bjørndahl.

Døde lam

Avfeier kritikken mot Sau og Geit

Leder i organisasjonen Sau og Geit i Møre og Romsdal, Odd Bjarne Bjørdal, kaller regjeringens rovdyrpolitikk for dyremishandling. Han vedgår likevel at å utlove dusør på felling av freda rovdyr kan oppfattes som miljøkriminalitet.

Bård Vegar Solhjell

Solhjell reagerer på rovdyr-dusør

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) reagerer kraftig på at organisasjonen Sau og Geit lovar ut dusør til den som skyt rovdyr også utanfor lovleg jakttid.

Odd Bjarne Bjørdal

Lover skuddpremie til den første som skyter fredet vilt

Møre og Romsdal Sau og Geit vil betale 10 000 kroner til den første som skyter fredet vilt i fylket. – Det kan ende med anmeldelse, sier Terje Bø, seksjonssjef i Miljødirektoratet.