Hopp til innhold
Kjell Inge Røkke og Anders Opedal

Da staten ga milliarder til Norges rikeste selskaper

Oljeindustrien fikk milliardhjelp under koronapandemien for å redde norske arbeidsplasser. Så fulgte flere tusen utenlandske innleide og enorme overskudd, kan NRK vise.

Barentshavet boring

Oljeboom på norsk sokkel fremover

Stortstilt utbygging på norsk sokkel fremover utsetter det grønne skiftet i Norge

20221004 Kjell-Helge Rolness og La Manche

Døydde etter fest på Røkke-skip i isaudet

Kjell-Helge Rolness (50) fekk aldri legehjelp.

Kjell Inge Røkke

Røkke-selskap kan ha tapt 165 millioner på kryptoinvestering

Den siste uken har bitcoinprisen stupt. Det kan ha ført til milliontap for Kjell Inge Røkkes selskap Seetee, men også El Salvador er rammet av fallet.

Kjell Inge Røkke

Røkke gir klimaråd til Ap

Kjell Inge Røkke pekes på som fremtidig klimapartner for Støres regjering. I lengre tid har det vært hyppig kontakt mellom Aker-systemet og Arbeiderpartiet om det grønne skiftet.

Kjell Inge Røkke snakker sjeldent med media, men gjorde det tirsdag for å snakke om sine nye grønne børsselskaper. Han sa blant annet at han mener han må være en del av klimaløsningen, men at det ikke er noen motsetning mellom olje- og gassproduksjon og det å være en del av løsningen.

Røkke sier skattesystemet er «skapt av genier»

Kjell Inge Røkke er full av lovord om den norske oljeskatten. Og mener at det ikke er noen motsetninger mellom han og de som «kjemper for en grønnere verden».

Karl Johnny Hersvik

Aker BP-sjefen: – Vi ba ikke om skattelette

Sjefen for Aker BP, hvor Kjell Inge Røkke er storeier, mener politikernes skattepakke til oljeindustrien ble unødvendig dyr.

Røkketårnet

Christian Ringnes om «Røkketårnet»: - Mye hotell og leiligheter

Eiendomsinvestor Christian Ringnes mener det er misvisende at Kjell Inge Røkke kaller skyskraperen for Verdenshavenes hovedkontor.

Hav-direktør avviser «tett samarbeid» med Røkke-selskap: – Vi skal ikke ha kontor i skyskraperen

Røkke-selskapet REV Ocean skrev til statsminister Erna Solberg at de hadde «tett samarbeid» med Havforskningsinstituttet. Men hav-direktøren avviser at det er inngått noe formelt samarbeid.