Pannekaker verden rundt Hele verden elsker pannekaker. De lages i uendelige varianter. Søte, sticky, tynne, luftige og massevis av gode smaker. – Hvem har de beste? Sjekk ut og svar selv. Av Ingvill Bjorland
Marokkanske pannekaker Rghayef er en slags pannekake som ofte spises til frokost og tetid i Marokko. Du kan fylle dem med både søtt og salt. Vi går for den søte varianten her.
Kinesiske pannekaker med marinert svinekjøtt og sylteagurk Dette er en skikkelig god og gøy rett å by på. Myke, fine pannekaker som fylles med nydelig tilbehør. En konkurrent til fredagstaco?
Dronning Mauds «sufflerte» pannekaker med rørte jordbær Dette er kongelige pannekaker. Disse superfluffy pannekakene er nesten som små suffleer stekt i panne. Dronning Maud tok med disse elegante pannekakene fra England, og de serveres på Slottet hver 17. mai.
Vårløkpannekaker Dropp helmelk og sukker og prøv disse kinesiske pannekakene med svinefett og vårløk. Cong you bing lages ikke med røre, men med en deig som rulles som kanelsnurrer og trykkes flate før de stekes sprø i olje.
Crêpes Suzettes med mandarinsaus Pannekaker er en suksess hos de fleste. Her er de i en versjon som passer til fest. Crêpes Suzettes er en skikkelig dessertklassiker.
Sunne og glutenfrie pannekaker Disse bananpannekakene kan nytes til både frokost og lunsj. Charlotte Nilsens oppskrift er glutenfri.
Blodpannekaker med ostekrem og multer Tradisjonelle blodpannekaker er uten egg, sukker og melk. Men mormor til Máret Rávdná Buljo laget blodpannekaker slik at barn skulle like dem bedre. Denne oppskriften er et kompromiss for at de ikke skal gå i glemmeboka.