Fersk, gammel og potent Foto: Tine.Noen spiser Gammelost marinert i konjakk og vikingene mente den var bra for potensen, men er den gammel...
Smelteosten er død! Arnold Myhre og Erik Rasmussen på oppdagelsesferd i ostedisken.Pepper, nøtter, appelsinbiter, urter og hvitløk. Smelteosten har mange gode hjelpere. For selv er den stein død!
Geitost og antiost Deilig Chevre (Foto: Tine).Franske geitoster kalles med en samlebetegnelse for Chevre, som egentlig betyr geit. De kan være alt fra pølseformede, pyramider, kjegler, store eller små. De kan være milde eller kraftige i smaken.
Perfekt i maten Parmesanosten er ferdig modnet når den er blitt "skuddsikker".Gratinering og pizza, cheeseburger og lasagne, er eksempler på bruk av ost i matlagingen. Problemet er imidlertid ofte at enkelte oster "tråder" så fælt at du nesten kan strikke skjerf av dem.
Søtt til blått! Gorgonzola.Blåmuggoster kan være både skumle og vanedannende. Og et godt påskudd til å drikke noe søtt. Nitimen guider deg gjennom ostens verden.
Hulene i Roquefort Eldgamle grotter, masse sauer og en tilfeldighet. Tilsammen ble det en verdensberømt ost og et misbrukt begrep.
Ganekriblende og neserivende Rødkittoster på sitt beste kan herje med sansene. Spis hjertet av osten og bevar den i hjertet!
Ost i eske... - Jeg ble spurt om forskjellen mellom Camembert og Brie en gang, forteller Arnold Myhre, og jeg svarte at det måtte være omtrent 400 kilometer.
Det er lov å være Brie! Ekte Brie fra Melun...Ostenes konge og kongenes ost. Brie har satt sine sanselige spor i historie, politikk og litteratur. Bli kjent med Brie!