Brød, kaker og godt med banan Er det eit brød? Er det ei kake? Det er uansett supert, søtt og godt. Og har du ikkje prøvd lappar eller vaflar med banan? Gå bananas! Av Ingvill Bjorland
Fem tips til korleis du kan få ned eige matsvinn Innan 2030 skal vi kaste halvparten så mykje mat i Noreg. Då må alle trå til. Halvparten av maten vi kastar kjem nemleg frå private hushald. Av Sunniva Grimstad Hestenes og Sofie Retterstøl Olaisen
Lekker snadder med julerestane Julemiddagen er over. Kjøleskapet er stappa med herleg restemat. Men for mykje av det gode kan gjere deg nesten lamma. Sjå og lêr korleis du kan lage frukost, lunsj og ny herleg festmat med restane. Av Ingvill Bjorland
Det er måndag – lag noko digg med restane Ofte er det herlege matrestar i kjøpeskapet etter helga. Bruk dei, ikkje la dei bukke under. Og ikkje tru at rettene blir andrerangs sjølv om dei er laga av restar. Prøv, så ser du. Av Ingvill Bjorland
Nordisk tostada med sprøtt pinnekjøtt Ikke la pinnekjøttrestene gå til spille. Lag deg heller en fest-tostada. Perfekt å invitere på i romjulen. Dette er julerester i helt ny drakt.
Restefest Å bruke opp det du har av grønnsaker, brød og middagsrester er god økonomi, og det gjør så godt for samvittigheten. Sjekk ut tipsene til hvordan du bruker rester av kjøtt og grønnsaker, tørt brød og brune bananer. Av Kristin Eriksen
Deilig restepai Ta deg en liten rydderunde i kjøleskapet og lag restepai. Denne paien fungerer veldig fint med rester av grønnsaker, pålegg, middagsrester og egg. Det sier Heidi Netland Berge i Matgledekorpset.
«Krukkemat» til nytelse og gave Syltede grønnsaker er ikke bare veldig smakfullt, det er lurt. Og på glass er de også en dekorativ og fin gave. Det gir grønnsakene en god syrlig smak og gjør dem holdbare. Av Ingvill Bjorland