Søtpotetpai Det er mange som elsker pommes frites av søtpoteter, men de egner seg også godt til søt mat. I denne paien kommer søtpoteten helt til sin rett, konsistensen blir saftig og lekker, og den søtlige smaken passer godt til krydderne.
Kantarellterte Terte er en av rettene som kan varieres i det uendelige. Det er kun kreativiteten og innholdet i kjøleskapet som setter grenser. Her er en deilig variasjon med kantareller.
Deilig restepai Ta deg en liten rydderunde i kjøleskapet og lag restepai. Denne paien fungerer veldig fint med rester av grønnsaker, pålegg, middagsrester og egg. Det sier Heidi Netland Berge i Matgledekorpset.
Brød, pizza og fruktpai med samme deig Bak som en franskmann. Kokken Julien Huéber byr på smaker fra hjemtraktene i Alsace. Grunnoppskriften til deigen er inspirert av en av de beste bakerne i Frankrike som bor i nærheten av Colmar.
Key lime pai med paibunn av rester Klassikeren Key lime pai i en ny variant når vi lager paibunnen med tørt brød og restene fra kjekspakken. I stedet for marengs er det vispet krem på toppen.
Linse og sopp pai Dette er egentlig mer som en grateng. Den består av en slags linse og sopp-gryte i bunn og er gratinert med tahini og ost.
Pecan pie Amerikanerne elsker pekannøtter og bruker dem ofte til kaker og desserter. En klassisk pekanpai består av en sprø mørdeigsbunn fylt med et lekkert vaniljefyll sammen med pekannøtter.
Sitronpai Denne sitronpaien har bunn av mørdeig. Du steker bunnen ferdig og lager sitronfyllet for seg.