Sunn og fargerik frukostgraut Overnight oats, eller kald graut som det heiter på norsk, blir i dag servert på trendy kafear. Men den er lett å lage sjølv. På sitt beste er den kalde grauten laga med nordiske råvarer. Vi er faktisk verdas beste på hovudingrediensen, havregryn.
Grøt – det ultimate måltid Grøt er ideelt både til frokost, lunsj, kveldskos eller som niste på tur. «Übersunt» og nydelig godt. Gjort på 1-2-3. Av Ingvill Bjorland
Fløyelsgrøt med havre Fløyelsgrøt vekker gode barndomsminner hos mange. Her er hvetemel byttet ut med havremel. Det gjør grøten sunnere og den metter lengre.
Turkost med energi Kokk Julie Kristin Folke-Olsen oppfordrar oss til å bruka nærområda våre til turgåing. Ho meiner òg turen blir finare om du lagar maten ute i naturen.
Grøt med røykt rug Rug som ristes eller røykristes holder seg lenge i et tett glass i skapet. Hvorfor ikke koke ruggrøt til middag?
Frøgrøt med aprikos og pistasj Paul Svensson bruker forskjellige typer frø når han lager en sunn og god grøt.
Sandras morgengrøt Kremete, silkemyk og smakfull. Når grøten får koke langsomt blir den ikke klumpete, men bare god, mettende og en fin start på dagen.
Kinesisk inspirert risgrøt – congee Congee serveres ikke med sukker og kanel, men med salt tilbehør. Lise Finckenhagen bruker blant annet dråper av sesamolje og soyasaus.
Risengrynsgrøt med kokosmelk Drømmer du om fløyelsmyk risengrynsgrøt, men kan ikke, eller vil ikke, lage den med melkeprodukter? Det er ikke noe problem – trikset ligger i en boks med kokosmelk, ifølge Mia Frogner.