«Fish curry» – indisk fiskegryte Denne torskeretten har ein nydeleg jamn saus som er ei blanding av søt kokos, syrleg tamarind og litt varme frå chili. Indisk mat inneheld ofte fleire komplekse smakar. Kunsten er å finne den perfekte balansen mellom søtt, salt og surt.
Våre beste av havet sine rettar Vi er velsigna med ein stor blå åker, og han gir og gir. Du kan leike og fornye deg i det uendelege med fiske- og skaldyrretter – frå enkle og kjappe måltid til forseggjord matkunst. Av Ingvill Bjorland
Fiskesupper fra hele verden Vi elsker fiskesuppe. Den fra Bergen, den indiske og franske. Den raske og den fra bunnen. Gastronomen imponerer også. Kanskje du skulle prøve en ny variant? Av Ingvill Bjorland
Sju sjukt gode torskeretter Ta eit lite hopp ut av matvanane dine. Prøv torsken på nye måtar. Risotto, wok, suppe med karri eller herlege sausar. Berre å ta for seg. Av Ingvill Bjorland
Fiskecurry Mange tyr til kylling når det står curry på menyen. Men hvit fisk er ingen dum erstatning. Den passer utmerket i den krydrete sausen med kokosmelk.
Posjert torsk i fløtesaus med pepperrot og dill Å posjere betyr bare at man trekker fisken i rikelig med varmt vann, uten at den skal koke. Fløtesausen er enkel, men med mye smak.
Skrei med urtesmør og syltet gulrot I perioden januar – april er skreien i sesong, og det må så klart utnyttes. Skrei og torsk kan med fordel serveres med litt smaksrikt tilbehør, og her spiller urtesmøret en viktig rolle.
Torsk med tomat og basilikum Torsk lages med cherrytomater, hvitløk og basilikum. Familien Johnsen fra Tromsø serverer fisken med potetmos.
Fiskesuppe fra bunnen Den viktigste ingrediensen i fiskesuppen er buljongen, den tar litt tid å lage, men det smakfulle resultatet er vel verdt det.