Gratinerte østers Gratiner østersen i hollandéssaus og server med spinat. Det utgjør en delikat forrett.
Bakt torsk med østers, jordskokk og rødbetgelé James Price serverer en nytolking av torsk til nyttårsfesten med bakte østers, jordskokkpuré, rødbetgelé og gremolata.
Gratinerte østers Lise Finckenhagen gratinerer østers i en slags hollandéssaus med vispet krem og urter.
Østers naturell – Det er noe med nærheten til havet, noe litt vulgært og erotisk over østersen, sier Lise Finckenhagen. Det er noe sjarmerende med å spise den rå.
Østers i skallet Nordic Havforsker Torjan Bodvin har utfordret ulike kokker til å tilberede godsakene han finner i fjæra, og har fått en spennende oppskrift på Stillhavsøsters fra Morten Rathe i Kokkelandslaget.
Jordskokksuppe med østers Jordskokksuppe med posjerte østers. Oppskriften til tilbehøret finner du nederst her.
Østers og rips En liten forrett med østers. Hanne Frosta er opptatt av å bruke norske råvarer. Derfor blir det rips. Ikke sitron.
Østers med sjalottløksvinaigrette Anne Hjernøe i TV-serien Frilandshagen åpner østers med kniven i den ene hånden og en grov hagehanske i den andre. Her får du oppskriften på en god vinaigrette til østers.
Byggsalat med blåskjell og østers I denne oppskriften fra Smaken av Danmark brukes det perlebygg. Det er polerte byggryn der deler av skallet er fjernet. På engelsk heter det pearled barley, altså bygg som er avskallet.