Grillet tørrfisk, kongekrabbe og paprika Torsk og kongekrabbe med paprika, fennikel og løk hører til familien Johnsens høytidsmiddag.
Bacalao Bent Stiansen har sterke minner knyttet til denne retten, dermed er det ekstra stas at familien Vaugers bacalao får tommel opp av mesterkokken.
Gratinert klippfisk Bacalhau com natas er en portugisisk rett med klippfisk, poteter og løk som gratineres med bechamelsaus og brødrasp. Rett og slett en klippfiskgrateng.
Bacalao Det finnes mange forskjellige typer bacalao. Lars Erik Vesterdals oppskrift er den vanlige røde typen med tomater, løk og poteter. Bacalaogryten settes i stekeovnen i to timer etter at den har fått et oppkok.
Bacalao i eldfast form Ordet «bacalao» betyr rett og slett torsk. I Portugal skryt dei av å ha like mange variantar, som det er dagar i året. Her skal du få tips til bacalao laga med klippfisk.
Klippfiskpudding Klippfisk er saltet og tørket fisk, og den egner seg godt til matlaging. Prøv denne tradisjonelle, gamle retten, klippfiskpudding.
Finn din favoritt med klippfisk! Klippfisk eksporteres fra Norge i store mengder. Vi kan bli flinkere til å bruke denne flotte råvaren her hjemme også. Ukas ønskeoppskrift er klippfisk. Her får du forslag med klippfiskinspirasjon fra Portugal, Spania, Frankrike og Norge. Av Siri Bjelland Berven
Fransk bacalao – klippfisk estocaficada I Sør-Frankrike har de sin gryte med klippfisk, løk, poteter og tomater, men der heter den estocaficada – ikke bacalao.
Bolinhos, portugisiske klippfiskboller Fingermat laget av klippfisk, poteter, løk og basilikum. Klippfiskbollene får et skall av tempurarøre før de stekes i olje.