Is med rognebladsmak At rognebær kan brukes som mat er en kjent sak. Men at også de nyutsprungne bladene kan brukes, visste du kanskje ikke? Rognebladene gir hjemmelagd fløteis den deiligste smak av mandel.
Brenneslesuppe Brenneslen er vond å brenne seg på, men knallgod som suppe, og full av nyttige vitaminer! Og du finner den ganske sikkert i en grøftekant i nærheten av der du bor.
Tangsuppe med blåskjell I Øst-Asia har folk i uminnelige tider spist mye tang og tare, mens vi nordmenn stort sett bare har brukt det som nødfôr til husdyra. Navn som butare, kutare og sauetang vitner om det. Nå har endelig nordmenn fått øynene litt opp for tang som menneskeføde, takket være sushitrenden. Men tang kan altså brukes til så mye mer enn bare sushi
Skvallerkåltagliatelle I stedet for å irritere deg over hvordan ugresset skvallerkål tar over plenen, kan du plukke de friske skuddene og lage fristende grønn og sunn tagliatelle av dem.
Granskuddpesto I juni, når grannskuddene er fristende lysegrønne og myke kan de plukkes. De er fulle av C-vitaminer og egner seg ypperlig til pesto.