Urtebagetter Et lettbakt brød som krever minimalt med arbeid og som dufter og smaker fantastisk når det kommer ut av ovnen. Hele prosessen tar cirka 1 1/2 time.
Coq au vin Klassisk fransk gryterett, denne gangen uten bacon eller sideflesk. Den smaker aller best sammen med litt nybakt brød.
Frukt- og grønnsaksjuice Dersom man vil ha i seg masse vitaminer og antioksidanter på en gang er denne rå juicen ypperlig.
Porchetta Porchetta er festmat med smak fra Italia. Svinerullen kan stekes i ovn eller på grillen. Til grillen trengs det roterende spyd, rotisserie, for å få porchettaen stekt rundt hele.
Kyllingsuppe med matzoboller Den jødiske kyllingsuppen er en matrett man har sett i utallige hollywoodfilmer og er det man på engelsk kaller «comfort food». Velsmakende, mild og gjør godt for kropp og sjel.
Gehackte leber I det jødiske kjøkkenet bruker man ofte stekefettet schmaltz som lages på en base av andefett. Fettet gir smak til maten, men er også en måte å unngå å blande meieriprodukter med kjøtt, noe som er et jødisk påbud. Bruk gjerne rent andefett å steke i!
Råbiff av hest I mange kulturer ser man på hestekjøtt som noe som er godt og gjør godt, siden kjøttet har høyt proteininnhold. Som råbiff eller tartar er det smakfullt og godt, men naturligvis kan denne retten lages på storfekjøtt i stedet. Velg et stykke av fileten eller låret.
Buddha bowl Det er populært å servere mat som «bowls». Først og fremst fordi det er en lekker måte å servere fargerik mat på, med grønnsakene hver for seg.
Portobelloburger med misomajones Portobelloburger blir aller best på grillen, med all den ekstra smaken som kommer fra utendørs matlaging. Det går helt fint å lage disse veganske burgerne på grill- eller stekepanne også.