Forlovelseskringler (Fortaes) Mange av dessertene i Ladin-området, nord i Italia stammer fra Østerrike. Friterte donuts og strudel er tilgjengelig i mange varianter. Et vakkert eksempel er fortaes, en dessert som tradisjonelt tilberedes på forlovelsesfest.
Assado Catia Solari driver et gammelt vertshus noen mil fra Genova. Bo Hagström treffer henne i TV-serien Solens mat.
Urtegnocchi med pecorinokrem Urtegnocchi med pecorinokrem er en vårrett. Den lages på den tiden det vokser løvetann og nesler i naturen.
Passato di fave con scampi Bønnesuppe med sjøkreps eller kongereker. Achille Pinna serverer den med nykvernet pepper. Og han har litt ekstra pepper på kanten av suppeskålen, så man kan få med litt ekstra pepper hvis man vil.
Solens mat Bo Hagström reiser på kryss og tvers i Italia og får servert den opprinnelige maten. Her finner du oppskrifter fra den svenske TV-serien. Av Siri Bjelland Berven
Sprøstekt fisk og skalldyr Bo Hagström har besøkt den lille landsbyen Portonovo sør for Ancona. Han har med seg oppskriften på pesce all'anconitana – fisk og skalldyr med brødsmuler – i TV-serien Solens mat.
Surdeigsbrød – pane cafone Her får du oppskriften på hvordan du lager surdeigen og baker ut brødet. Husk at å lage den første surdeigen krever god tid.
Fiori di zucchine ripieni Bo Hagström får med seg hvordan italienerne lager fylte squashblomster på sin reise med Solens mat.