– Vi har en kantarellsommer Årets sommer på Sørlandet har vært relativt fuktig og ikke altfor varm. Det er godt nytt for soppveksten, særlig kantarell. Av Pål Tegnander
Sleip, sleipere, sleipsopp! Et gelatinaktig gelebelegg omgir sleipsoppen, særlig de unge eksemplarene. Belegget kan du flå av. Og vips! Du har en god matsopp.
Kongechampignon - diger delikatesse Kongechampignonen kan spises rå og smaker som nøttekjerner. Den er utmerket i salat...Hører du et nærmest hysterisk kvinnerop i skogen, ikke bli redd. Det kan være en eksentrisk soppsanker som har funnet en kongechampignon, en av naturens digreste og mest delikate matsopper. Av Ruben Friis
Duften av mel Den er hvit, med et litt grålig drag. Den dufter av nymalt hvetemel eller som inne i en kornmølle i drift. Melsoppen er i tillegg en lekker matsopp.
Rimsopp - med perlemorskimmer Rimsoppen er en vakker og god matsopp som ung...Rimsoppen er en vakker sopp med perlemorskimmer. Unge eksemplarer ser ut som om de er gnidd inn med talkum. Og så er unge eksemplar av rimsopp blant våre beste matsopper.
Brødkorgsoppen - festlig pyntesopp Brødkorgsoppen ligner på, som navnet sier, en bitteliten kurv med brød. Du kan tørke den i vindusposten, eller frysetørre den, og bruke den som dekorasjon.
Rødskrubb – matsopp med skjegg Den kan bli diger, 30-40 cm høy. Men det er de små, faste eksemplarene av rødskubb som er best. Soppen er lett å bestemme.
Rød, forførende vakker og giftig! Den er blendende vakker. Kritthvit og blodrød med prikker på hatten. Den er kanskje vår mest berømte sopp, et eventyrsymbol mye brukt i malerier og tegninger. Den smaker godt, men er likevel farlig giftig.