Dina (29) og Henning (35) byttet ut storbyen med et liv som potetbønder i Steigen Paret flyttet fra Oslo til Steigen for å bli potetbønder i 2018. Nå er de kåret til årets unge bønder i konkurranse med 800 andre. Av Adrian Dahl Johansen
Jobber for at Norge skal få matkastelov Akkurat nå sitter Miljødirektoratet og jobber med forslag til ny lov om matsvinn. Samme lov ble vurdert som unødvendig av Landbruks- og matdepartementet for to år siden. Av David Vojislav Krekling og Knut Magnus Berge
Fikk betalt 0,01 kroner for ett kilo sau – en hån mot både folk og dyr, mener bonde For en sau på 15 kilo fikk Hanne Valstad 0,15 kroner i betaling fra Nortura. Det vil si en kilopris på en øre. Av Ingrid Lindgaard Stranden
Måtte betale 125.000 for å gje vekk saft til gode formål Då Lerum gav vekk 22.000 liter hushaldningssaft til gode formål, måtte dei betale 125.000 kroner pluss moms i avgift til staten. Av Geir Bjarte Hjetland og Raymond Lidal
Heller ut 25.000 liter drikke – hver dag Brus ble helt ut, i stedet for å komme norske familier med trang økonomi til gode i fjor. Sukkeravgiften har nemlig ført til at det koster mer å gi bort – enn å kaste. Av Marit Evertsen Grimstad, Gry Elise Jacobsen og Jon Erik Bastiansen
Butikksjef: – Eg gjer alt eg kan for å hindre matsvinn DALE (NRK): Kvar morgon får Kennet Vik melding om kva for varer som nærmar seg utløpsdato. Kampen mot matsvinn er eit samfunnsansvar, seier han. Av Vilde Gjerde Lied og Elias Håvarstein
Eldre kaster minst mat MJØNDALEN (NRK): Hvert år kaster vi i Norge mat for 14 milliarder kroner, men de eldre kaster mye mindre enn de yngre. Eldre har større respekt for maten, mener bransjeselskapet Matvett. Av Caroline Bækkelund Hauge og Knut Brendhagen
Disse potetene vil ikke butikkene ha – Dina og Henning fra Steigen ville det annerledes Dina og Henning byttet ut månedskort i Oslo med traktorlappen i nordlandskommunen Steigen. Herfra skal de selge småpotetene norske matbutikker ikke vil ha. Av Susanne Skjåstad Lysvold og Kai Jæger Kristoffersen
Nortura åpner for å gi tonnevis med sauekjøtt til Matsentralen Matsentralen i Oslo tilbyr seg å hjelpe Nortura å bli kvitt sauekjøtt som har hopet seg opp på fryselagre etter år med overproduksjon. Og Nortura er ikke fremmed for tanken. Av Hallvard Norum, Fredrik Solvang og Lin Beate Gabrielsen