Samisk festmåltid Har du lyst å gjøre noe ekstra ut av middagen i helga? Da kan du prøve flatbiff av rein med reinhaler.
Vil gjøre tare mer spiselig Matforskere vil at vi skal spise mer tare, både for smaken og helsas skyld. Av Lise Marit Kalstad, Øystein Ellingsen og Mari Friestad
Svært giftige planter stjålet Flere giftige planter er stjålet fra Ibsens urtehage på Dømmesmoen i Grimstad. Nå advares det mot plantene. Av Kari Løberg Skår og Miriam Grov
Dugnad skal hindre østers-invasjon Stillehavsøsters er et økende problem langs sørlandskysten. Nå håper man at dugnadshjelp skal gjøre sitt til å fjerne arten. Av Jørgen Håvorstad Johansen og Miriam Grov
Slik plukker du sikker matsopp i skogen Lokal og kortreist mat har blitt veldig populært, men få tør å plukke sopp. To finnmarkinger ønsker å endre det. Av Ksenia Novikova
– Vi går glipp av veldig mye god fisk Raphael Pedersen lar det gå sport i å spise fisken som andre kaster. Av Julie Renée Buene og Mathias Oppedal
– Jeg klarer ikke stoppe, de er så vakre Da Marian de Graaff oppdaget tang og tare, fikk det kunstnerhjertet hennes til å banke ekstra hardt. Nå lager hun kunst med utgangspunkt i sjøplantene hun finner i Varangerfjorden. Av Sidsel Vik
Dyrkar superbær utan kjøpar LÆRDAL (NRK): Har du høyrt om tindved? Om svaret ditt er nei, så er du ikkje aleine om å no lure. Av Åsta Urdal
Edith brukar ugras i mat Edith Krohn lagar mat av ugras som ho finn i hagen. Ho meiner mange er for redde for å bruke det dei finn. – Ugras er både kortreist, ferskt og utan sprøytemiddel, seier ho. Av Emilie Gjengedal Vatnøy