Jonas (26) er en av stadig flere som vil dyrke egen mat: – Elsker koriander Interessen for å dyrke egne spiselige planter er enorm, og stadig flere yngre slenger seg på trenden, ifølge butikkene. Av Annabelle Kårvåg Sørensen, Pål Kristian Lindseth og Remi Sagen
No er dei her! Deilige og dyre! BRUNLANES(NRK): Våren er sein i år, men no er dei her. Juno heiter denne sorten, og det er altså snakk om tidlegpotet. I Vestfold er dei i full gang med innhausting. Av Anne Lognvik
Gammel løk har blitt populær igjen SKIEN (NRK): Etter et par generasjoner «i skyggenes dal» har vårløken dukket opp på norske middagstallerkener igjen. Av Britt Boyesen
Plageånd eller gourmetisk nytelse? Noen irriterer seg grønne på skvallerkålen, mens andre lager den ene grønne retten etter den andre. Av Agnete Bjelland Tjøm
Årets staude Sitrontimian (Thymus x citriodorus ’Unni’) er valgt til årets staude i 2009. Med sine rødfiolette blomster og friske sitronduft er sitrontimian et godt valg til staudebedet. Av Agnete Bjelland Tjøm
Kjærlighetssuppe Deilig suppe med kjærlighetsurten løpstikke, fra kjøkkenhagen. Av Mette Stensholt Schau og Asle Hella
Spansk kjørvel i deilig suppe Spansk kjørvel er en flerårig urt som mange har i hagen sin uten å vite hva de skal bruke den til. Du får her oppskrift på en deilig suppe med potet og Kjørvel, som i tillegg er enkel å lage. Av Agnete Bjelland Tjøm
Fristende rabarbrapai Når våren kommer er det mange som kribler i fingrene etter å kunne gå ut i hagen og hente grønnsaker, frukt og bær til matlagingen. Rabarbra er den første grønnsaken som dukker opp, og som kan brukes til å trylle fram deilige sommerretter. Du skal nå få oppskriften på en nydelig rabarbrapai. Av Agnete Bjelland Tjøm
Ni gode urter til din hage Her er ni godbiter fra urtehagen. Finn din favoritt! Av Agnete Bjelland Tjøm og Asle Hella