Hopp til innhold

Jugekopper i livet

Det kan se ut som om det er en slik historie som blir rullet opp ved et svensk sykehus i disse dager, en nordmann jobber som lege. Samme mann har også søkt jobb som turistsjef i en svensk by, med papirer fra et universitet som ikke fins.

Vi ser på 2003-kulturen med Trond Giske

Det er 30 år siden sist norsk film gikk så godt på kino. Nå for tiden må du ha sett Buddy, United, Kvinnen i mitt liv og Mors Elling for å kunne henge med i praten, mener Trond Giske.

Heidi Gjermundsen

Til høsten spiller hun den lille gutten Remi i musikalen Frendelaus på Det Norske Teatret

Mye klemming på Stortinget

Det er sjelden at vi går rundt på Stortinget og klemmer hverandre, sa Trond Giske i Lang Lunsj i dag. Hvertfall på tvers av partigrensene.

Det utrolige døgnet 9. april 1940

En tysk sykkelpatrulje på vei nordover ved Eidsvoll. Se bilder fra Stabekk, Drøbaksundet, Bislett, Kjeller, Drammensveien og Sørkedalsveien. Disse bildene er tatt 9. og 10. april 1940.

HAR LOBBYISTEN MAKT?

Vi trenger en lobbyist alle mann. Skrøpelige som vi kan være til å legge frem saken vår for sjefen på jobben, ektefellen, likningskontoret eller enstortingsrepresentant.

HELE BIBELHISTORIEN, OG ØLET

I Irak lå Babels tårn og de hengende hager. Herfra kommer hjulet, kalenderen, matematikken og ølet. Området rundt havnebyen Basra skal være det opprinnelige paradis, Edens Hage, med en mulig syndflod.

Jon Guttu – 15. januar

Drabantbyene runder 50 år og er blitt et kulturminne som blir viet stor oppmerksomhet i siste utgave av Fortidsminneforeningens blad. Jon Guttu er arkitekt og forskaer og en av forfatterne til artiklene. Han er vår lunsjgjest i dag.

Gjermund Nordtug og Kjell Grønningen – 1. november

Alle fotballklubber har en, men størrelsen varierer. Og den aller største er Klanen til Vålerenga. I dag kommer Norges ubestridte mestere i patriotisme til Østlandssendingens Lange Lunsj.