Mener rekordstor økning i prisen på mat er bra Av Marius Eriksen Guttormsen, Markus Thonhaugen og Ole-Christian Olsen
Bonden satsa alt på matkveite – usikker på framtida Politikarane lovar lønnsemd for dei som vil dyrke kveite. Bønder i Stange satsa, men seier det framleis er ein stor risiko å ta. Av Marte Iren Noreng Trøen og Erlend Arnesen
Kokken Astrid får importvarer når hun bestiller norske – flere enn henne er bekymret Norske grønnsaker erstattes av importvarer. – Dette vil kunne undergrave de norske varene i et tøft marked, mener Norges Bondelag. Av Petter Strøm og Kristin Thrane
Tidlig multesesong i nord Viddas gull begynner å bli moden flere steder i fylket, en uke før forventet. Av Sabina Store-Ashkari
Avføring oppdaget i stillehavsøsters: – Lukter råttent egg Funn av avføring i stillehavsøsters langs kysten skaper bekymring. Forskerne frykter en uønsket mark sprer seg. Av Ingvild Taranger og Hans Erik Weiby
– Jeg har lyst til å gjøre bestemor stolt Å leve og arbeide som våre forfedre gjorde blir stadig mer populært. Viktig for å bevare setrene, mener daglig leder i Hanen. Av Idun Aalbu Rasmussen
Her har den lokale restauranten 1400 på venteliste Av Synnøve Sundby Fallmyr og Anne Sofie Rønnfeldt
Butikkane går tomme for lokalmat før lunsj: – Dette er trenden overalt Kø som strekker seg ut på gata og tomme butikkhyller. Aldri før har interessa for norsk lokalmat vore større. Av Bård Siem