Hopp til innhold
Iver Isak og bestefar Egil Sundelin baker pepperkaker og lærer kvensk.

Iver Isak lager pipperikakkuja/pepperkaker til jul

Mange kvenske ord kan komme ut av en liten pepperkakebakst. Iver Isak lærer at pepperkaker heter pipperikakkuja og han og bestefar/isä Egil Sundelin får spise litt pepperkakedeig. Hyvvää joulua fra Iver Isak og Egil og fra NRK Kvensk.

Iver Isak og Isä er på fisketur for å fange ørret

Isä og aftenstjernen og ørreten

Bli med Isä og aftenstjernen på fisketur. Akkurat som å lære seg kvensk krever det tålmodighet å vente på at fisken biter. Det gode er at selv en liten fangst, kan ha stor verdi.

Krykkjene på Ekkerøy, hvor mange kan det være? Isä og Iver Isak teller på kvensk og studerer hvor dramatisk et fugleliv kan være.

Isä og Iver Isak teller krykkjer på Ekkerøy

Krykkjene på Ekkerøy, hvor mange kan det være? Isä og Iver Isak teller på kvensk og studerer hvor dramatisk et fugleliv kan være.

Iver Isak Nicolaysen Sundelin

Hør eventyret om hvorfor bjørnen ikke har hale på kvensk

Det er straks påskeferie og kanskje får du se bjørn og rev i løpet av ferien. Da kan det være greit å vite hvorfor ikke bjørnen har hale.

Iver Isak og bestefar Egil Sundelin er i fjæra, og her dukker kummitus/spøkelset opp.

Ka om vi finn Kummitus?

Å utforske et språk og utforske ei strand går nydelig hånd i hånd. Kanskje finnes der ei steinbygd og hva om man finner Kummitus der?

Iver Isak Nicolaysen Sundelin

Iver Isak lærer å lage juletre av einebusker

Bestefar Egil Sundelin/Isä lærer Iver Isak å «snekre» juletre slik de gjorde det i hans barndoms bygd Skallelv. Der vokste det nemlig ingen furu eller gran så de måtte sjøl lage juletre.