Is med karamellisert popkorn og rørte jordbær Lag en ny vri på isdesserten med karamellisert popkorn som knitrer i munnen. Tilsett rørte bær og hakkede Smarties, så blir det fargerikt og festlig.
Kokosis I denne iskremen er det verken fløte, melk eller egg. Richard Nystad lager iskrem med kokosmelk og cashewnøtter som får farge og smak med vanilje, jordbær og blåbær.
Klementingranité med olivenolje og rosépepper Granité betyr smaksatt is. I denne oppskriften lages isen av saften fra klementiner som skrapes over i fine glass. Klementingraniteen serveres som en hvilerett eller dessert.
Sitronsorbé Sitronsorbé er en frisk, kald dessert med syrlig og søt smak. Konditor Mette Blomsterberg koker sitronene og fryser dem, før hun fyller sorbeen i skallene.
Sjokoladeis med sprø nøtteruller Mette Blomsterbergs hjemmelagde sjokoladeis – uten ismaskin. Gir du den tre timer i fryseren, er den klar.
Åtte toppinger til iskrem Mats Paulsen leker ikke istilbehør. Han foreslår både karamellisert, hvit sjokolade, bringebærsaus, myntesukker, sjokoladesaus med appelsinskall, karamelliserte nøtter, havrekjeks-crumble, myk banan eller dulce de leche.
Lag iskremen selv til 17. mai! På nasjonaldagens festbord er både kake og iskrem fast inventar. Hjemmelaget er alltid best, så hvorfor ikke lage iskremen selv? Her er oppskriftene. Av Vilde Alette Monrad-Krohn
Iskake med marengsbunn Trine Sandbergs iskremkake med bær og bunn av marengs kan lages mange dager i forveien
Whisky issoufflé Til nasjonaldagen er det ikke bare barna som koser seg med iskrem. Hellstrøms voksne iskremoppskrift er lett og luftig med smak av whisky, og bør lages dagen før servering.