Dronning Maud kake «Hva passer bedre når det skal feires enn en skikkelig dronningkake? Trond Vardehaug Thuen byr på Dronning Maud kake i 17. mai-sendingen «Gratulerer med dagen!» Sprø kjeksbunn, et lag med sjokolade og en luftig fromasj på toppen. Da blir det fest.
Festmeny til den store dagen 17. mai er like rundt hjørnet og du lurer kanskje på hva du skal servere. Ta en titt på Reneé Fagerhøis festmeny. Her finner du tipsene og maten som setter stemningen. Av Kristin Eriksen
Tomatbrød Server tomatbrød som en enkel forrett, eller som kuvertbrød til supper, salater og pastaretter. Det smaker også kjempegodt til spekemat og oster.
Røstipotet med marinert sild Server varme, sprø røstipoteter rett fra ovnen og topp med en sjenerøs klatt rømme, fersk dill, syltet rødløk og ikke minst feit deilig sild. Det blir det festmat av.
Nordisk quesadilla for de små Finn fram vaffeljernet og la barna få bli med å lage sine egne quesadillas. Dette blir fort en favoritt.
Sprø vaffel med norsk laks La de tradisjonelle vaflene få en ny vri, og server dem med laks, egg og grønnsaker. Topp med en raus klatt med rømme.
Trøndertartar Kjøtt blandes med løk, kapers, dijonsennep og tabasko og serveres i blader av hjertesalat. Det hele toppes med estragonmajones, hjemmelaget potetchips og rikelig med revet ost.
Ostefondue med masse digg tilbehør Det er ekstra hyggelig å sitte rundt bordet og kose seg med fondue. Gjestene får velge mellom forskjellig tilbehør som de dypper i osteblandingen.
Tre lags dipp og vårens grønnsaker Ta en titt i grønnsakdisken og velg dine favoritter blant vårens grønnsaker. Her får du tre oppskrifter på gode dipper som du legger lag på lag.