Skulekjøkkenet til Emilie og Johanna er heilt fritt for gluten Stadig fleire får påvist cøliaki og det kan skape utfordringar på skulekjøkkenet. På Sjøholt har skulen eige kjøkken for dei med allergiar. Av Malin Kjellstadli Korsnes
Ny forskning: Barn med cøliaki får dårligere tenner av melk Forskere i Bergen har funnet en klar sammenheng mellom melk og emaljeskader hos barn. – Overraskende, sier lederen i Cøliakiforeningens fagråd. Av Oda Marie Rønning
Eva vil ha tilbod på glutenfritt mjøl til jul Medan vanlege folk kan gjere eit kupp til julebaksten, er det dyrt å bake glutenfritt. – Butikkane bør sette ned prisen for oss også, seier cøliakar. Av Malin Kjellstadli Korsnes
Tåler ikke gluten: Må betale 150 kroner mer for pepperkakedeig Ann-Helen Torvik Wang har cøliaki. Hun er sjokkert over prisen på glutenfri pepperkakedeig. Av Annabelle Kårvåg Sørensen
– Grove, glutenfrie brød er kanskje mer usunt enn vanlig loff En ny studie viser at varer uten gluten er dyre og lite næringsrike. Forsker ber folk som ikke må spise glutenfritt, om å velge andre produkter. Av Julie Haugen Egge og Eivind Aabakken
Ny forskning gir håp for gluten-intolerante Urhvete kan være løsningen, mener forskere ved universitetet i Ås. Av Hilde Torgersen