Etterlyser en norsk Jamie Oliver Ingrid Espelid Hovig synes det er beklagelig at Stavanger Aftenblad og Aftenposten kutter matspalten, og etterlyser en norsk folkekokk på NRK. Norsk matkultur taper på utviklingen, mener matelskerne som nå er samlet på Gladmatfestivalen. Av Eirin Larsen og Anett Johansen Espeland
Lager grønnsakshage midt i byen Å dyrke sin egen mat i byen er in både i New York og Amsterdam. Nå går Stavanger forann i et nasjonalt pilotprosjekt, der levende mat på balkonger og tak blir en del av byutviklingen. Av Toril Våland, Eirin Larsen og Anders Fehn
– Noen av de som har boder i Vågen ble tatt på senga Mattilsynet følger nøye med på Gladmatfestivalen. Varmen gir økt risiko for bedervet mat under gladmatfestivalen. Men mattilsynet mener restaurantene er flinke. Av Eirin Larsen og Ragnhild Ås Harbo
Folkefest i Vågen Over hundre tusen mennesker har spist is, knasket jordbær og komle i Vågen i Stavanger. Gladmatfestivalen er i gang. Av Eirin Larsen og Siri Wichne Pedersen
– Obama elsker maisbrød Stjernekokken Marcus Samuelsson er blant president Barack Obamas favorittkokker, og kom rett fra restauranten sin i New York til Gladmatfestivalen i Stavanger. Av Rolv Christian Topdahl, Ingvill Bjorland og Toril Våland
– Har Gladmaten blitt for stor? Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum reagerer på at ingen produsenter fra Jæren skal stille ut lokal nisjemat på Gladmatfestivalen. Av Frank Bremnes
Lokale produsenter dropper Gladmat Jæren har ingen, og Dalane har én stand med lokal mat på Gladmatfestivalen i Stavanger i år. Det koster mer enn det smaker. Av Frank Bremnes og Ingvill Bjorland
Rigger til intim matfestival i Stavanger Parallelt med Gladmatfestivalen i Stavanger arrangerer en rekke aktører en egen matfest. Blant aktørene er Ostehuset, slakter Idsøe og Jacobs brød. Av Frank Bremnes og Håvard T Knutsen
Bedre økonomi for Gladmat Onsdag braker det løs med Gladmatfestival for 15. gang. Og etter to år med underskudd og en svak økonomi, har ledelsen nå tatt nye grep. Av Ingvill Bjorland