Hopp til innhold
Fylkesting Innlandet

Frykter lokalpolitikere trekker seg etter hets

Flere fylkespolitikere fra Innlandet Ap har gått til politiet etter striden om deling av storfylket. Frykten er at hets kan skremme lokalpolitikere fra å stille til valg neste år.

Fylkesting Innlandet

Senterpartiet avsluttar samarbeidet med Ap i Innlandet

Arbeidarpartiet gjekk mot folkeavstemming om Innlandet og sørga for at det ikkje vart delt. Det har sett ein stoppar for samarbeidet.

Marit Andrisdotter Kvam og Erik Lillebakken i Senterungdommen.

Senterungdommen: ­ – Bryt samarbeidsavtalen med Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiets ja til å beholde Innlandet faller Senterungdommen tungt for brystet. De forventer at moderpartiet bryter samarbeidsavtalen med Arbeiderpartiet i fylkestinget.

Fylkesting Innlandet

Innlandets skjebne er bestemt – fylket skal bestå

Fylkestinget i Innlandet ba om folkets råd, men valgte til slutt å overhøre det.

Trygve Slagsvold Vedum tror på snarlig bedring på målingene. Her i en pause under fylkesårsmøtet til Hedmark Sp i helgen.

Skuffa Vedum etter at Ap knuste drømmen om Hedmark

Helt siden Senterpartiet og Arbeiderpartiet skrev under hurdalsplattformen, har Trygve Slagsvold Vedum håpet å få det gamle fylket sitt tilbake. I dag brast drømmen, etter en intern kamp hos samarbeidspartner Arbeiderpartiet.

Avstemning i representantskapet i Arbeiderpartiet om Innlandet fylke.

Arbeiderpartiet sier ja til å beholde Innlandet

Det ble svært jevnt. Med 52 mot 50 stemmer har representantskapet i Arbeiderpartiet vedtatt å se bort fra folkeavstemningen og beholde Innlandet fylke.

Terje Hoffstad leder Ap Stor-Elvdal

Skjebnemøte om Innlandet blir en thriller

Det er dødt løp få timer før Arbeiderpartiet avgjør Innlandets skjebne. – Jeg stemmer mot egen overbevisning, sier lokallagsleder Terje Hoffstad.

Ordfører i Ringebu, Arne Fossmo.

Flertallet av Ap-ordførerne vil respektere folkeavstemningen

Ap-ordførerne er på kollisjonskurs med fylkestingsgruppa som ikke vil lytte til folkets mening. – Stor politisk arroganse, sier ordføreren i Ringebu.

LzPTQMAxga0

Et krevende råd

Nå sitter de rundt Mjøsa. I en sprukken holk. Et knapt flertall av et stort mindretall ber om revers. Det er et krevende råd å forvalte.