Søkte om å etablere lukket oppdrettsanlegg for seks år siden – venter fortsatt på svar – Tidsbruken viser mangel på respekt, sier Idar Lindanger. Nærings- og fiskeridepartementet sier de forstår frustrasjonen. Sjømat Norge sier ventetiden er uholdbar. Av Matilde Mørk
Eksperter: Varmt hav kan føre til fiskerikollaps Varmere vann i Nord-Atlanteren kan få store konsekvenser for fiskerinæringen, ifølge forskere.
Hildegunn opplevde hai på nært hold: – Den kom rett mot oss og bøyde ikke av Plutselig dukket en stor haifinne opp like ved båten til Hildegunn Hovdenak og familien. Av Susanne Skjåstad Lysvold, Beth Mørch Pettersen og Malin Nygård Solberg
Opna Noregs største landbaserte oppdrettsanlegg: – Øydelegg strandsona Andfjord Salmon meiner dei har verdas mest miljøvennlege oppdrettsanlegg, utan lakselus og rømming. Men Naturvernforbundet er ikkje nøgd. Av Sunniva Grimstad Hestenes og Lars-Bjørn Martinsen
Her lages verdens første fiskefilet i 3D-printer: – Vil nok ta litt tid før vi ser dette i Norge – Kan gi store muligheter for Norge i framtiden, tror forsker. Av Susanne Skjåstad Lysvold
Straks er årets hvalfangst i gang – men «ingen» vil markedsføre kjøttet Hvalfangerne reagerer på at norske myndigheter ikke bidrar nok til å markedsføre hvalkjøtt som sjømat. Av Barbro Andersen
Regjeringen forenkler reglene for de minste fiskebåtene – men Sisilie er ikke imponert Etter store protester fra fiskerne endrer nå regjeringen kravene for å rapportere fangst for den minste flåten. Av Marius Eriksen Guttormsen og Kai Jæger Kristoffersen
Endelig kom skreien til Røst – men halvparten mangler Av Kristin Thrane, Sunniva Grimstad Hestenes og Synnøve Sundby Fallmyr
Mathilde (24) droppa økonomistudiene og ble fisker i stedet Nye tall fra Fiskeridirektoratet viser at flere unge kvinner vil bli fiskere. Her er tanker fra de som allerede er godt i gang. Av Synnøve Sundby Fallmyr