Fisken ble avvist av Mattilsynet, men kan likevel havne i butikken Mattilsynet har avvist fem hundre tonn frossen torsk fra en russisk tråler i Ålesund. Årsaken er at fisken ble oppbevart i for høy temperatur. Likevel kan den ende i norske frysedisker. Av Gunhild Sætre, Remi Sagen og Olaug Bjørneset
– Slurvete sushi-aktørar øydelegg for oss alle Den daglege leiaren hjå luksusrestauranten Alex Sushi i Oslo kritisk til at mange useriøse aktørar kastar seg på sushi-bølgja i Oslo. Av Gunn Evy Auestad
– Helsefarleg sushi i Oslo Etter eit nytt tilsynsraid får sushi-restaurantane i Bergen ros, men skjenn eller kroken på døra i Oslo. Uskolerte sushi-kokkar utgjer ein helsefare, meiner Mattilsynet. Av Gunn Evy Auestad og Gaute Heggen
Mattilsynet vil trappa opp sushi-kontroll Medan nordmenn sluker rått det dei vert servert på sushi-restaurantane i landet, har Mattilsynet varsellampa på. Etter nyttår kan sushi-kokkane få hyppige besøk av tilsynet. Av Gunn Evy Auestad
– Halvparten av fisken som selges i Norge er for dårlig Halvparten av fisken som selges i ferskvarediskene er for dårlig og ti prosent er uegnet som menneskemat, viser en undersøkelse Forbrukerrådet har gjort. Av Kristine Hirsti og Tom B Ingebrigtsen
Sjekker Lofot-fiskerne Mattilsynet drar på uventa besøk for å kontrollere hvordan fiskebåter og mottak håndterer fisken. Av Eva Cathrine Berget og Anita Borkamo
Aker Seafoods stengt - igjen Mattilsynet stengte isanlegget til Aker Seafoods Melbu. Av Eva Cathrine Berget
Advarer fiskebedriftene Fiskeriminister Helga Pedersen (Ap) ber fiskebedriftene skjerpe renholdet. Av Susanne Skjåstad Lysvold