Hopp til innhold
Et fatalt halsgrep ble holdt i 58 sekunder og var årsaken til at Erik Are Stedt (35) døde under en pågripelse på Oslo legevakt.

Oppretter tilsynssak mot ambulansetjenesten

Fylkesmannen har besluttet å opprette tilsynssak mot ambulansetjenesten etter dødsfallet på legevakten i Oslo i 2012.

Et fatalt halsgrep ble holdt i 58 sekunder og var årsaken til at Erik Are Stedt (35) døde under en pågripelse på Oslo legevakt.

Fylkeslegen opprettar tilsynssak mot Oslo legevakt

Fylkeslegen i Oslo og Akershus skal vurdere om Oslo kommunale legevakt har brote helse- og omsorgstenestelova i saka der Erik Are Stedt døde under arrestasjon.

Professor: – At dette er nødverge, finner jeg uforståelig

Strafferettsekspert Alf Petter Høgberg er svært kritisk til maktbruken som Erik Are Stedt ble utsatt for på Oslo legevakt. – Det blir kunstig å se på politiets atferd som nødverge, sier han.

Johan Boucht, universitetsprofessor og ekspert på maktmiddeljuss, mener det i overvåkingsvideoen fra Oslo legevakt framstår som at politikvinnene ble angrepet og handlet i nødverge under basketaket med Erik Are Stedt.

Professor: Ser ut som de handlet i nødverge

Johan Boucht, universitetsprofessor og ekspert på maktmiddeljuss, mener det framstår som at politikvinnene ble angrepet og handlet i nødverge under basketaket med Erik Are Stedt på Oslo legevakt.