Hopp til innhold
Dykking i Pluragrotta

Skeptisk til å åpne grotter i Rana for turisme: – Sikkerheten en utfordring

Nord-Europas lengste grottesystem ble for alvor satt på kartet, da to finske dykkere omkom i Pluragrotta i 2014. Nå skal grottene i Rana åpnes for turisme, men Norsk Grotteforbund er skeptisk.

Inne i grotta

Plura-ulykken har blitt film

Filmskaper Juan Reina skulle lage en dokumentar om et rekordforsøk i dykking i Spania. Så fikk prosjektet en brå vending, da to finske dykkere omkom i Pluragrotta i Rana og en svært farlig redningsaksjon skulle gjennomføres.

Dykkere i arbeid for å vurdere bergingsforholdene i Pluragrotta

De finske dykkerne slipper straff

Politiet ser i nåde til de finske dykkerne som brøt ferdselsforbudet i Pluragrottene for å hente sine døde venner.

Et halvt år etter at to dykkere omkom i Nord-Europas lengste grottesystem, er dykkermiljøet igjen samlet for å dykke i Pluragrotta i Rana.

Dykkerne tilbake i grotta som krevde to liv

Et halvt år etter at to dykkere omkom i Nord-Europas lengste grottesystem, er dykkermiljøet igjen samlet for å dykke i Pluragrotta i Nordland.

Seminar plura

Åpner for å samarbeide med de finske dykkerne

– Vi skal ikke avfeie jobben de finske dykkerne har gjort, sier Sturla Storrø, som var ansvarlig for den norske bergingsaksjonen etter dødsulykka i Pluragrotta i vinter.

Pluragrotta

Grottedykkerforbundet: – Det er viktig at vi lærer mest mulig av ulykken

I kveld møtes eksperter, dykkere og politiet for å diskutere den hemmelige bergingsaksjonen hvor 17 finske og norske dykkere hentet opp to døde dykkere fra Pluragrotta.

Dykkere i arbeid for å vurdere bergingsforholdene i Pluragrotta

– Aksjonen er noe av det råeste som er gjort i Norden

Nå skal eksperter, dykkere og politiet møtes for å diskutere den hemmelige bergingsaksjonen hvor 17 finske og norske dykkere hentet opp to døde dykkere fra Pluragrotta.

HER ER ÅPNINGEN: Et finsk dykkerteam har brutt ferdselsforbudet og hentet opp de to omkomne dykkerne

Politiet sitter igjen med gigantregning etter bergingsaksjon i dødsgrotta

Redningsaksjonen hvor politiet forsøkte å hente opp to omkomne finske dykkere i Pluragrotta kostet 3,5 millioner kroner.

Henter opp omkomne fra Pluragrotta

Politiet: – En tung og krevende jobb

Den siste av de to døde finske dykkerne er nå hentet opp fra Pluragrotta øst for Mo i Rana i Nordland. – Arbeidet var krevende og tungt, men alt har gått etter planen, sier politiet på Helgeland.