Hopp til innhold
Busser i Fredrikstad

Hastestengte all kameraovervåkning etter funn på skole

Alle fylkeskommunale virksomheter i Østfold, inkludert skoler og busser, har fått beskjed om å stenge alt de har av kameraovervåkning.

Demonstrasjon i Trondheim mot Datalagringsdirektivet.

Ny rapport om datalagring: – Ikke forenlig med menneskerettigheter

En ny rapport gir motstandere av datalagringsdirektivet vann på mølla. Reglene om datalagring vil høyst sannsynlig komme i konflikt med menneskerettighetene, er konklusjonen.

Trine Skei Grande

Venstre krever norsk stemmerett i EUs datatilsyn

EU jobber med å modernisere personvernsregelverket i hele Europa, uten at Norge har stemmerett. Venstre mener regjeringen må kreve innpass, og får tydelig støtte fra Datatilsynet.

PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland

PST vil ha kontroversielt «taushets-frikort»

PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland er inspirert av dansk lovgivning og vil gjøre det lettere for PST å hente inn taushetsbelagte opplysninger.

intervju

PST-sjefen: – Skulle ønske politikerne satte seg inn i hva de ber om

Lagring og bruk av stordata er nødvendig for å følge stortingsmeldingen om terrorberedskap, mener PST-sjefen. Justisdepartementet vil ikke avvise forslaget – til tross for et klart stortingsflertall mot.

PSTs sjef Benedicte Bjørnland

Nedstemt før det er foreslått

Begge regjeringspartiene sier PST-sjefens forslag er helt uaktuelt å gå videre med. Dermed er det et stort flertall på Stortinget mot å gi PST lov til å samle inn såkalt stordata.

Snorre Valen

SV: – Går kaldt nedover ryggen

SV fryser på ryggen og Venstre mener PSTs forslag om å kartlegge nordmenns nettaktiviteter bryter med menneskerettighetene.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen

Regjeringen dropper Datalagringsdirektivet

Regjeringen har bestemt seg for å droppe Datalagringsdirektivet slik det er nå, og starter lovarbeidet på nytt.

Erna Solberg på vei opp til Stortingets talerstol

Solberg: Datalagringsdirektivet eksisterer ikke

STORTINGET (NRK): Datalagringsdirektivet eksisterer ikke lenger, sier statsminister Erna Solberg. Men hun vil ikke love at regjeringen stanser innføringen av datalagring i Norge.