Hopp til innhold
Ein gjeng med fjerdeklassingar på Øyra skule i Volda står framfor to mikrofonstativ inne på eit grønt grupperom, og les inn manus til ein podkast om boktips.

Boktips frå 10-åringar skal få opp leselysta

Norske barn har blitt mykje dårlegare til å lese, og utviklinga går feil veg. Men kanskje kan ein gjeng fjerdeklassingar vere med på å snu trenden.

Edvard Hoem ved peisen hjemme på Hoem

Edvard Hoem avsluttar slektskrøniken: – Vil ikkje skrive om dei som lever no

Dei siste ti åra har forfattaren Edvard Hoem gitt ut sju romanar om slektningar som levde før hans tid. Men 74-åringen vil ikkje skrive om dei som lever.

Ikke fiks boka

– Ikke fiks låneboka selv!

Samvittighetsfulle boklånere bes nå om å være litt mindre hjelpsomme. For når bibliotekbrukerne selv forsøker å fikse skader de har påført ei bok, så gjør det fort skaden bare verre.

Tegneserien Inadekvat tegnes

Tegneserier har blitt populære igjen

­

Maria Parr

Maria Parr slår an i utlandet

Denne uka mottok Maria Parr fra Vanylven sin andre Bragepris, og forfatteren når tusenvis av lesere i Europa. – Boka «Vaffelhjarte» har så å si gått inn som pensum blant russiske barn, sier agent Eirin Hagen.

Forfatter Edvard Hoem

Hoem nærmer seg vår tid

– Jeg har hatt boksuksesser før, men det er klart at jeg ikke var forberedt på at den siste halvparten av 60-årene mine skulle bli en slik eventyrferd, sier forfatter Edvard Hoem.

Hege Normann-Stormbringer

Har skrive sunnmørsversjon av Bridget Jones

Då forfattar Hege Normann-Stormbringer budde i Gjersvika på Sunnmøre var ho med å starte eit kvinneleg fotballag. Det inspirerte henne til å skrive bøkene «Ekte fotballfruer».

Edvard Hoem

Stort førsteopplag for Hoems nye bok

Forrige uke utkom Edvard Hoem fra Fræna sin nyeste bok «Land ingen har sett». Det tok ikke lang tid før den fant veien til bestselgerlisten.

Oddgeir Bruaset

Slik gikk det med orkanofrene

– Hva skjedde med de som ble hardest rammet av nyttårsorkanen i 1992? Oddgeir Bruaset har møtt 20 av dem som følte naturkreftene sterkest på kroppen, 25 år etter.