NRK Meny
Normal

Har du en god TV-idé for unge?

Også i år har du sjansen til å vinne 25 000 euro i en nordisk formatkonkurranse.

Euro
Foto: LEE JAE-WON / Reuters

Programbestillerne i de nordiske allmennkringkasterne jakter på et nytt format for unge voksne og har satt av 25 000 euro i utviklingsstøtte til beste forslag.

De er på utkikk etter et konsept med en tydelig grunnidé som har potensiale til å bli en «snakkis». Det skal kunne produseres i alle nordiske land og gjerne lages i flere sesonger. Sjangeren kan være reality, livsstil, faktaunderholdning eller lett dokumentar.

Serien skal være unik, modig og oppfattes som noe som er spesielt laget for en ung målgruppe. (20 - 30 år). Den bør være overraskende og leken i form og innhold og trenger ikke være «politisk korrekt». Formatet skal ha potensiale til å bryte med etablerte forestillinger, skape oppmerksomhet og debatt.

Programforslaget skal være på maksimum 5000 tegn og må beskrive både innhold og valg av form, fortellerteknikk og dramaturgi.

Les mer Om formatkonkurransen på Nordvisjonens nettsider.

Fristen for å laste opp forslaget er 10. august 2015.

Her finner du påmeldingsskjema .

Viktig

Les disse retningslinjene før du setter i gang. Det er IKKE nødvendig å ta kontakt med NRK før du søker. Det er altså bare å se bort fra første avsnitt her. Rettningslinjer for eksterne produsenter

Lykke til!