Hopp til innhold

Disse fikk utviklingsstøtte på BIFF 2020

Hvert år inviterer NRK norske produksjonsselskaper til å presentere nye forslag til dokumentarfilmer. I samarbeid med BIFF arrangerer vi en pitch for de ideene vi er mest nyskjerrige på. Åtte prosjekter gikk videre denne gangen.

Grafikk BIFF
Illustrasjon: BIFF/NRK

På grunn av koronasituasjonen ble alle pitchene avholdt via Teams i år, og det var utelukkende godt foreberedte og gjennomførte pitcher. Juryen hadde en utfordrende jobb med å plukke de de prosjektene som NRK ønsker å investere i.

Som en følge av støtten NRK gir til disse prosjektene blir mange norske dokumentarer realisert. Det gir publikum viktige, gode, underholdende og utfordrende historier, og det hjelper oss i NRK med å svare på det oppdraget som lisensbetalere våre har gitt oss: å fortelle gode historier for folk som bor i Norge.

I år mottok vi rundt 60 forslag, noe som viser hvilken sterk og kreativ produksjonsbransje vi har fått her i landet. Vi valgte ut 15 prosjekter til pitchen, og av disse fikk åtte forslag støtte til videre utvikling.

NRKs jury besto av eksternsjef Petter Wallace, redaktørene Anne Kvadsheim og Terje Dale, samt programinnkjøper Fredrik Færden.

Her er prosjektene som fikk utviklingspenger:

«Skeive Seoul Sisters»
Selskap: Wemake Film (Oslo)
75 000 kroner

«Siste Wingeslag»
Selskap: f(x) produksjoner (Tromsø)
100 000 kroner

«Drømmen om Dakar»
Selskap: Fabelaktiv (Hamar)
100 000 kroner

«Ukjent landskap»
Selskap: A5 (Oslo)
150 000 kroner

«Videokongen»
Selskap: Filmhimmelen (Stavanger)
150 000 kroner

«Hele meg»
Selskap: Herlig film og TV (Lillehammer)
150 000 kroner

«Mina, røverne og den samiske motorsykkelklubben»
"Udefinert"

Selskap: Fuglene (Oslo)
200 000 kroner for to prosjekter

Total investering fra NRK: 925 000 kroner.