Hopp til innhold

Behov for podkast 2023

NRK har allerede mye fantastisk innhold fra eksterne leverandører i alle podkastsjangere - både i utvikling og i produksjon. Men vi er alltid på jakt etter de gode ideene fra den eksterne bransjen. Ta gjerne kontakt med oss hvis dere har spørsmål eller ønsker å diskutere ideer som dere jobber med.

Musikkminner
Foto: www.colorbox.no

Ung podkast

Vi ønsker ideer til podkaster som treffer unge lyttere. Vi ser etter slitesterke formater som helst kan gå i flere sesonger. Podkasten kan ta utgangspunkt i NRKs etablerte profiler, men dette er ikke et krav. Den gode ideen er viktigst.

Stikkord: Tydelig format, unge referanser, uunnværlig, lett å anbefale videre.
Målgruppe: Tenåringer 15-18 år eller unge voksne 19-29 år.

Hele historien

Vi ønsker dokumentarideer til podkastserien «Hele historien». Dette er et format som setter et spennende handlingsforløp i sentrum. Temaene er viktige hendelser i norsk samtidshistorie. Produksjonene lages i nært samarbeid med Radiodok-redaksjonen i NRK.

Stikkord: God fortelling, underholdende, viktig og berørende.
Målgruppe: 19-39 år.

Historier fra virkeligheten

I strømmen «Historier fra virkeligheten» samler NRK ulike typer dokumentariske serier. De kan ha personlig stil og ulike uttrykk. Fortellingene byr på sterke opplevelser, stor underholdning og viktig journalistikk. Seriene har god lydopplevelse og stort potensial mot ung målgruppe. Gode enkeltstående dokumentarprosjekter vil også bli vurdert.

Stikkord: Sterke opplevelser, tankevekkende og solid.
Målgruppe: 19-29 år.

Her finner du skjemaet som skal brukes
Skjema for innspill PODKAST 2023

Ideen vi ikke visste vi trengte

Så er det viktig å si: Vi vil ikke gå glipp av den helt unike ideen som vi ikke visste at publikum ville ha - selv om terskelen er høy denne våren. Ideer kan meldes inn som hasteinnspill:  Skjema og info om hasteinnspill

Vi snakker gjerne med dere for å utdype behovene våre.
Ta kontakt med oss på eksternredaksjonen@nrk.no