Bladet Tromsø 24. mars 1954
Foto: NRK

«Karene nekter å ha drukket HB»

Det ble drukket «sterke saker» muligens også denaturert sprit

Natt til i går ble det arrestert ytterligere 3 mann, mistenkt for å ha deltatt i sprengningen av lensmannsbilen i Polmak natt til søndag. Dermed sitter 6 mann arrestert i saken.

(....)

Den ene av de tre arresterte har tilstått at han har vært med på sprengningen og at en av de andre også deltok. – Denne nekter imidlertid bestemt, men innrømmer at han var med på tyveriet av sprengstoffet. – De tre som ble arrestert først har vært forhørt, men nekter enhver befatning med forbrytelsene. Det kan imidlertid neppe være tvil om at de i alle fall har kjent til hva som foregikk.

Karene nekter å ha drukket HB, og sier at det var «sterke saker», men de var for fulle til å huske hva det var. En av dem mener imidlertid at det var denaturert sprit.

Det var nokså lang lunte som ble brukt under sprengningen av lensmannens bil. I fra lunten ble tent og til eksplosjonen fant sted gikk det 23 minutter. Det var derfor god tid til at andre folk kunne ha kommet i nærheten, og dermed blitt drept eller skadd ved eksplosjonen.

Etterforskningen i saken foregår for fullt, forteller politimester Moe i Vadsø til bladet «Tromsø». De tre siste arresterte skulle fremstilles i forhørsretten enten i går kveld eller i dag tidlig. – Om de tre som ble arrestert først skal fremstilles i forhørsretten, avgjøres etter av hva som kommer frem under etterforskningen i løpet av dagen.

I går kveld kunne lensmann Jann Olsen i Polmak fortelle at de tre først arresterte karene i går ble satt på frifot idet de ikke har hatt noen helst befatning med sprengningen. De tre som var ble arrestert natt til i går, har imidlertid avlagt full tilståelse. De har alle tre vært sammen om sprengstofftyveriet, men det var bare to av dem som plasserte sprengladningen under bilen og tente på lunta.

(Bladet «Tromsø», onsdag 24. mars 1954)