NRK Meny
Normal

Sebastian vant saken sin

Bygningsarbeider Sebastian Jeremicz, som stilte opp i Brennpunkt 27. september, vant rettsaken mot sin arbeidsgiver på alle punkter.

Sebastian Jeremicz vant i tingretten
Foto: Sindre Sæbø

I Brennpunkt 27. september møtte vi advokatfullmektig Sebastian Garstecki og flere av hans østeuropeiske klienter gjennom en uke på jobb. Én av sakene endte med forlik, og én havnet i rettsvesenet.

I Asker og Bærum Tingrett møtte den polske bygningsarbeideren Sebastian Jeremicz sin arbeidsgiver, som han mente hadde sagt han opp ulovlig. Nå foreligger dommen, og den polske bygningsarbeideren vant på alle punkter.
Retten mente oppsigelsen av Sebastian Jeremicz var usaklig.

Dermed får han utbetalt 20.000 kroner i oppreisning. Retten dømmer også arbeidsgiver til å utbetale alt Sebastian har til gode av lønn, overtidsbetaling og feriepenger. Til slutt ble arbeidsgiver også ilagt saksomkostninger på drøyt 50.000 kroner.

– Min klient er veldig fornøyd med dommen. Selv er jeg glad den svake part blir trodd i norsk rett, og får medhold. Dette var godt for min klient, sier advokat Sebastian Garstecki til NRK.

Dommen fra Asker og Bærum tingrett er ennå ikke rettskraftig, og kan fortsatt ankes. Arbeidsgivers advokat, Stein Owe, er uenig i dommen, men har ikke tatt stilling til spørsmålet om anke ennå.