NRK satser på gravejournalistikk

NRK satser sterkere på undersøkende journalistikk. Dette betyr at Brennpunkt opphører i sin nåværende form for å rydde plass til et nytt timeslangt format.

 

Arne O. Holm
Foto: M. Patricia Clayford / NRK

– I februar legger vi ned Brennpunkt slik vi kjenner det, som et 30 minutters langt dokumentarprogram. Programmet har stått seg bra i de ti årene det har eksistert, og vunnet flere SKUP-priser. Likevel er det behov for å utvikle formatet, sier Lars Kristiansen, programsjef i NRKs Faktaavdeling.

Nedleggingen av Brennpunkt betyr ikke at den kritiske og undersøkende journalistikken nedprioriteres. Tvert i mot. Den tunge, undersøkende journalistikken får mer plass når NRK skal etablere en egen tv-kanal for nyheter og aktualitet.

Nytt format

– De neste årene legger vi opp til å øke innsatsen på undersøkende journalistikk med cirka 25 prosent. Brennpunkt-redaktør Arne O. Holm skal lede en gruppe som har fått i oppdrag å utvikle et nytt timeslangt format. Vi ønsker å tilpasse sakene til den lengden de trenger. Det kan både bety dokumentarer på en hel time, og 20 minutter lange reportasjer med mulighet for oppfølging i studio, forteller Fakta-sjefen.

Det er ikke bestemt om de nye programmene blir presentert under «Brennpunkt»-navnet eller om de får en helt ny programtittel.