Linjene i nettverket

De fikk manifestet uten å ha bedt om det. Men Brennpunkts kartlegging av noen av mottakerne, viser at e-postlisten ikke var tilfeldig sammensatt. Klikk på punktene i grafen nedenfor for å se mer.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Klikk på nodene i nettverkskartet ovenfor for å lese mer om de ulike grupperingene.

Massedrapsmannen sendte sitt såkalte manifest ut til i underkant av 1000 e-postmottakere. Brennpunkt har knyttet rundt halvparten av disse til identiteter i sosiale nettverk på internett.

Analyserte nettverket

Ved å analysere vennelister og åpne støtteerklæringer til ulike organisasjoner og personer, er det mulig å danne seg et delvis bilde av de nettverkene Breivik henvendte seg til da han sendte ut sine skriverier kort tid før terrorhandlingene den 22. juli.

Ovenfor gir vi deg deler av nettverket, med forgreninger til Storbritannia, Canada og Sverige.

Mottakere som det henvises til i grafen, uttrykker åpent høyreekstreme holdninger på sine Facebook-profiler, eller de støtter organisasjoner som English Defence League og British National Party.

Karakteriserte terroren som «en seier»

En av manifest-mottakerne er selv tilhenger av det kontroversielle, høyreradikale partiet British National Party. Vedkommende har til sammen 36 facebook-venner som også har fått manifestet fra Anders Behring Breivik.

En av de øvrige mottakerne, den kanadiske høyreekstreme Sebastian Ernst Ronin, har flere av de øvrige mottakerne på sin venneliste.

Ronin karakteriserer Breiviks terrorhandlinger som en seier for deres sak i en videoblogg på nettet.