NRK Meny
Normal

Her skjedde togulykken i Santiago de Compostela

Det spanske høyhastighetstoget med 218 passasjerer sporet av i en sving med fartsgrense 80 km/t. Flere kilder melder at toget hadde en hastighet nærmere 200 km/t.

Laster innhold, vennligst vent..

77 mennesker mistet livet og over 140 ble skadd da et hurtigtog ikke klarte svingen og sporet av i høy fart ved Santiago de Compostela i Spania onsdag.

I grafikken over sees det hvordan toget kom ut av en tunnel og møtte en skarpere kurve på veien inn mot stasjonen i den spanske byen nordvest i landet.

Bilder fra stedet viser hvordan toget sporet av, vognene ble kastet inn i hverandre og noen faktisk ble kastet ut av sportraseen.

Ulykken skjedde rundt fire kilometer fra jernbanestasjonen i den spanske pilegrimsbyen onsdag kveld da toget etter alt å dømme kjørte for fort inn i en krapp kurve. Alle de 13 vognene gikk av sporet, og en av dem begynte å brenne.

Er du i nærheten av Santiago de Compostela og togulykken? Tips oss!

Høyhastighetstoget, som hadde to lokomotiver, kan komme opp i en toppfart på over 200 kilometer i timen.

Toget, som var på vei fra Madrid til Ferrol, hadde 218 passasjerer da det gikk av sporet kvelden før den viktigste festivalen i pilegrimsbyen, når tusener av kristne pilegrimer fyller gatene til ære for apostelen Jakob.