Fjerner lyttebilder fra Brennpunkt-dokumentar

Ole Robert Reitan

Brennpunkt beklager publikumsbildene som ble lagt på Ole Robert Reitans tale.

Foto: NRK

NRK Brennpunkt har i dag klippet om en sekvens i programmet «Matvarekrigen», som ble sendt på NRK1 tirsdag 17. mars.

Under et utdrag på til sammen drøye to minutter av Ole Robert Reitans tale til dagligvareleverandørenes forening, ble det lagt på publikumsbilder som var tatt opp samme sted, men tidligere på dagen.

Bildene ga et feilaktig inntrykk av at lytterne hørte og reagerte på hva Reitan sa fra scenen. Dette beklager vi. Redaksjonen retter opp feilen på den versjonen som nå ligger ute på NRKs nettspiller, og skjerper rutinene for gjennomføring og redigering av denne type opptak.

Sist høst inviterte Rema-sjef Ole Robert Reitan over 500 kjøpmenn til Las Vegas for å feire seg selv i fire dager til ende. I løpet av én generasjon er Reitan-familien blitt en av landets rikeste på å selge billige matvarer. Derfor kunne Rema arrangere tidenes beachparty i kasinobyen. Brennpunkt følger de beinharde forhandlingene mellom kjeder og leverandører som vil sikre seg best mulig plass i butikkhyllene. Hvorfor havnet 15 tonn fersk og fin sjokolade på søpla? Og hva betyr spillet på bakrommet for prisene og matutvalget som møter oss i butikken, hver dag, året rundt?

Se den korrigerte versjonen av Brennpunkt-dokumentaren «Matvarekrigen» her.

Les mer om matvarebransjen: