I årets siste sending går vi gjennom noen av sakene vi tok opp i året som nærmer seg slutten. Vi har fulgt seks av historiene. Hva har skjedd med sakene og personene etter at programmet ble sendt? I kveld får du se hvordan de har utviklet seg.
Redaktør Morten Møller Warmedal leder oss gjennom kavalkaden.
Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Pressforbund og Andras Wiese, mediekommentator i Dagbladet kommenterer spørsmål i forbindelse med programmet.
«Porselensbløffen»
Brennpunkt avslørte at et porselens servise som bærer merkenavnet Porsgrund Porselen, og som har mottatt Norges høyeste utmerkelse for sitt gode design, egentlig er produsert og formgitt i Bangladesh. Vi fokuserte også på sammenhengen mellom utflytting av arbeidsplasser, underbetalte arbeidere i den tredje verden og internasjonal handel.
Atle Brynestad klaget programmet inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU), PFU fant ingenting å kritisere oss for. Brennpunkt ble frikjent.
Men hvilke endringer førte programmet til?
Se dokumentaren «Porselensbløffen»

Fiskedumping har vært en kjent hemmelighet blant aktive fiskere og journalister i mange år, men ingen har hittil turt å fortelle om det. Foto: NRK
«Fangst og fortielse»
Her settes det søkelys på miljøkriminalitet til havs. Programmet tar opp og dokumenterer et av de største problemene på verdenshavene: dumping av verdifull matfisk. For første gang stod fiskere frem og fortalte at de hadde vært med på å dumpe fisk.
Hva skjedde med fiskeren som fortalte og hva gjorde myndighetene?
Les mer om «Fangst og fortielse»
Se dokumentaren "Fangst og fortielse"

Mjøsafisken har høy konsentrasjon av miljøgiften PBDE, bromerte flammehemmere. Foto: NRK/Klaus Erik Okstad
Giftutslipp uten kontroll
Mjøsørreten har noen verdens høyeste nivåer av miljøgiften bromerte flammehemmere. Utslippene som førte til dette startet etter at Norske myndigheter vedtok å fase ut bruken av disse stoffene. Hvordan kunne det skje? Brennpunkt viste at Statens forurensningstilsyn ikke har hatt kontroll med miljøgifter de selv har sagt de skal prioritere.
Hva gjorde Statens forurensningstilsyn etter programmet?
Les mer om «Giftutslipp uten kontroll»
Se dokumentaren «Giftutslipp uten kontroll»
«Ulvejegerne» del 1 og del 2
For første gang er ulovlig ulvejakt kartlagt. Flere titalls tilfeller av ulovlig jakt har skjedd i Skandinavia. I tillegg har en rekke ulver forsvunnet under tvilsomme omstendigheter hvor alt tyder på ulovlig jakt. Den ulovlige ulvejakten i Skandinavia har aldri vært systematisk kartlagt før.
Dokumentaren er laget i et samarbeid mellom SVTs «Uppdrag Granskning» og NRK Brennpunkt.

For første gang er ulovlig ulvejakt kartlagt systematisk. Mer enn tretti tilfeller av ulovlig jakt har skjedd i Skandinavia. Foto: NRK
I «Ulvejegerne» del 1 sto en ulvejeger frem og fortalte om to ulv han hadde skutt på åttitallet. Hos to kjente ulvemotstandere fant vi levninger av ulovlig skutt ulv, et forhold som faller inn under helerilovgivningen.
Se dokumentaren «Ulvejegerne» del 1
I del 2 går vi lengre i å avdekke den ulovlige jakten. Ved hjelp av to infiltratører med skjult kamera kommer vi dypt inn i det illegale jaktmiljøet.
Dokumentaren er laget i et samarbeid mellom SVTs «Uppdrag Granskning» og NRK Brennpunkt.
Begge dokumentarfilmene ble klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) både i Sverige og Norge, men filmene ble frikjent.
Hva gjorde politiet etter at programmene var sendt, og var det rett å bruke infiltratører og skjult kamera?
Se dokumentaren «Ulvejegerne»del 2
«Skriftsamleren» del 1 og del 2

Martin Schøyen Foto: NRK
Den norske mangemillionæren Martin Schøyen ble i 2001 en internasjonal helt. Han hevdet å ha reddet noen av buddhismens første skriftstykker ut av Afghanistan. I denne miniseriens første del kunne Brennpunkt avsløre at de buddhistiske skriftene ble smuglet ut før Taliban kom til makten, og at deler av denne samlingen ikke kommer fra Afghanistan, men Pakistan, som har strenge lover mot plyndring og smugling av antikviteter.
Les mer om «Skriftsamleren» del 1
Se dokumentaren «Skriftsamleren» del 1
I del to av «Skriftsamleren» fokuserer Brennpunkt på 600 «magiske» krukker som også tilhører den omstridte skriftsamlingen til den norske mangemillionæren Martin Schøyen. Disse krukkene stammer fra den mesopotamiske kulturene, og kan fortsatt finnes nær Najaf i dagens Irak. Men hvordan har Schøyen ervervet seg disse - har de en dokumentert eierhistorien?
Programmet har fått store konsekvenser. Hvem eier krukken, har de en rettmessig eier?
Også de to dokumentarene om Martin Schøyen er klaget inn til Pressens Faglige Utvalg og en avgjørelse vil falle i januar 2005.
Hvilken konsekvenser har dokumentarene fått for Schøyen-samlingen?
Les mer om «Skriftsamleren» del 2
Se dokumentaren «Skriftsamleren» del 2

Bente Søyland. Foto: NRK
«De farlige hjelperne»
Lokale aksjonister og velmenende politikere går ofte i felles front med foreldre for å få omgjort barnevernsvedtak, spesielt når det gjelder spørsmål om omsorgsovertakelse.
Men denne gangen hadde Barnevernet rett.
Bente Søyland (23), ble rusmisbruker, men hvordan gikk det med henne etter at programmet var sendt?
Les mer om «De farlige hjelperne»
Se dokumentaren «De farlige hjeperne»