Hopp til innhold

Rolf Erik er død, men vil gjerne ha kontakt med deg

Mange mener man kan kommunisere med de døde. Programmet «Folkeopplysningen» ønsker å se nærmere på dette, og har fått hjelp av avdøde Rolf Erik Eikemo.

SE: Rolf Erik Eikemo lover å forsøke å opprette kontakt.

Før han døde skrev Rolf Erik Eikemo en beskjed på et ark. Arket er lagt i en forseglet konvolutt. Konvolutten er låst inne i en safe. Ingen levende person kjenner innholdet. Er det skrevet på norsk eller engelsk? Ingen vet. Ingen, bortsett fra Rolf Erik, og han er altså død.

Før Rolf Erik døde, i mai 2015, lovet han oss noe: Om noen klarer å komme i kontakt med ham, så skal han fra det hinsidige fortelle hva det står på arket i konvolutten.

Klarer du å få kontakt? Kjenner du noen som kan det? Er det mulig at det i hele verden finnes en som kan motta beskjeden fra Rolf Erik?

Nedenfor finnes et skjema man kan benytte om man vet hva som står på arket.

VIKTIG: Man kan bare sende inn svar i skjemaet én gang. Utfordringen avsluttes 25. september.

Dette er et eksperiment i forbindelse med programmet Folkeopplysningen. Får noen kontakt? Det får vi vite på slutten av siste episode onsdag 5. oktober.

Nedenfor skjemaet kan du lese om hvorfor dette eksperimentet utføres.

«Vi snakkes. Kanskje.»

Slik avslutter Rolf Erik Eikemo videoen du kan se øverst i saken. Den ble spilt inn bare uker før han døde av uhelbredelig kreft. Vi ser at han er svak og syk, og klippet gjør inntrykk når vi vet hvordan det endte.

Rolf Erik fortalte sin historie i VG. Han etterlot seg kone og to barn. Han ble 40 år.

Vi har forståelse for at det kan være noen som reagerer negativt på dette eksperimetet. Derfor ønsker vi å fortelle litt om hvorfor vi gjør det og hvilke vurderinger som er tatt.

– Mange som påstår at de kan snakke med de døde

Eksperimentet er en del av TV-programmet Folkeopplysningen som har premiere på tredje sesong onsdag 24. august. Programmet sendes på NRK, men lages av produksjonsselskapet Teddy TV.

– Det er mange som påstår at de kan snakke med de døde, og det er mange som gjør forretning ut av det. Vi synes det hadde vært interessant å teste hvorvidt de som påstår å ha slike evner faktisk har det, og Rolf Erik ga oss muligheten, sier redaktør Lasse Nederhoed i Teddy TV.

– Han var entusiastisk for prosjektet fra første stund. Det var ene og alene hans beslutning å delta, og han fikk støtte fra familien. Etter at han døde, har vi hatt en tett og god dialog med hans kone. Hun har også sett og godkjent det ferdige programmet.

(Med unntak av der hvor konvolutten åpnes og sjekkes mot innsendte forslag, noe som gjøres kort tid før sending. Red. anm.)

– Viktig eksperiment

Men hvorfor ville Rolf Erik være med på dette?

– Han ga oss to grunner: Selv om han ikke hadde stor tro på et liv etter døden, var han åpen for at han kunne ta feil, og da ville han gjerne formidle tilbake at det var mer i vente. Og om det ikke går, syntes han likevel eksperimentet var viktig i lys av at det finnes en stor bransje av folk som tar godt betalt for å ta kontakt med avdøde.

Prøver dere å motbevise livet etter døden?

– Om ingen får kontakt med Rolf Erik er ikke det noe bevis på noen ting i seg selv, men det vil gi de som påstår å ha slike evner et ganske stort forklaringsproblem: Hvis det er mulig å snakke med de døde, og ifølge mange er det til og med «en lett sak», hvorfor fikk ingen tak i en så villig samtalepartner som Rolf Erik, når så mange fikk muligheten til å prøve?

– Om bare en eneste innsender har reelle evner og får kontakt med Rolf Erik, vil det være en sensasjon. Da har vi i så fall laget et av historiens viktigste TV-program, sier Nederhoed.

Om noen får kontakt får du altså vite på slutten av siste episode av «Folkeopplysningen», onsdag 5. oktober.

Folkeopplysningen 2 FOLKEOPPLYSNINGEN

Folkeopplysningen er tilbake på NRK1 onsdag 24. august kl. 21:35.

Foto: Teddy-TV

Les mer om Rolf Erik Eikemos kamp mot kreften:

Se tidligere sesonger av Folkeopplysningen her.